.

.

TOTS 21

L’Operació Iglú ha atès aquesta nit vuit persones sense sostre a Tarragona. El dispositiu format per la Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Protecció Civil i Creu Roja ha localitzat: quatre persones que han rebutjat ser allotjades i han rebut assistència (mantes i aliment calent), dues persones més que han estat allotjades i dues persones més que no han volgut cap tipus d’assistència. El servei al carrer va començar a les 22.30 h i va acabar a la mitjanit.

L’evolució de la situació meteorològica determinarà si aquesta nit l’Operació Iglú es manté operativa.

L’Operació Iglú forma part del protocol d’actuació conjunt per onada de fred de les àrees de Serveis a la Persona i Seguretat Ciutadana, juntament amb Creu Roja, que a partir del mes de novembre entra en fase de prealerta i es posa en funcionament en el cas que es tingui la previsió d’una davallada important de les temperatures i s’activi l’alerta d’onada de fred des de Protecció Civil de la Generalitat. El dispositiu està format per un equip d’una desena de persones, integrat pel cap de torn de la Guàrdia Urbana acompanyat d’una dotació, personal de Serveis Socials, membres de la Creu Roja i Protecció Civil.

L’Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa la passada nit l’Operació Iglú a causa de les baixes temperatures. D’aquesta manera, a partir de les 22 h, un dispositiu conjunt format per Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Protecció Civil de Tarragona i Creu Roja s’ha desplegat per donar cobertura i protegir la salut i la integritat física de les persones sense sostre que es detectin a la via pública.

A totes se’ls ofereix allotjament perquè no hagin de passar la nit a la intempèrie i, en cas que algú no vulgui ser allotjat, se li facilitaran mantes i aliments calents.

És la segona vegada que aquest 2018 s’activa l’Operació Iglú, després que el dispositiu ja es posés en marxa el passat 8 de febrer, quan es van atendre 18 persones.

Cal tenir present que la Generalitat de Catalunya ha activat la fase d’alerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT), de manera que és important fer arribar al conjunt de la ciutadania mesures d’autoprotecció a prendre en cas de nevades, que es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament: http://www.tarragona.cat/seguretat/proteccio-civil/consells-de-prevencio/copy_of_nevades