.

Snezhana Tuparova, propietària de la cafeteria A tocar ferro

Snezhana Tuparova, propietària de la cafeteria 'A tocar ferro'

“No ha parat de venir gent quan ja ho tenia tot venut”, relata Snezhana Tuparova, propietària de la cafeteria A tocar ferro, del carrer Sant Agustí de Tarragona. Amb més de 30 talonaris venuts –que compten amb trenta números cadascun–, Tuparova ha repartit vora 900 números de sort entre els clients del seu establiment.

És una xifra alta, però encara ho seria més si hagués disposat de més participacions. “La demanda ha estat molt alta”, subratlla. Tant, que ella mateixa se n’ha quedat alguna butlleta, no fos cas la sort s’aliés amb el seu establiment i ella es quedés amb un pam de nas: “Segur que demà em toca. Porta la càmera!”, etziva.

Impossible de trobar un número de la Grossa

L’èxit de la Grossa impulsada per la Generalitat ha superat les expectatives inicials, com demostra que, en la vigília del sorteig, es fa pràcticament impossible comprar-ne un número en tota la ciutat de Tarragona.

La situació es reprodueix, exactament igual, a l’Estanc número 9 del casc antic de la ciutat, on el seu propietari, Joan Creus explica que des de fa una setmana no els queda cap número: “Cap a l’octubre vam començar a vendre números i ha estat una bogeria”. En el seu, com en d’altres establiments consultats per Tarragona21, l’anècdota es repetia: “Ens arribava una sèrie i el número durava un dia i mig”, descriu Creus.

Entre els principals factors d’èxit de la grossa catalana, tal i com han explicat els venedors, està el seu preu: “No és el mateix gastar-te 5 euros per un dècim que 20 euros com en la Rifa de Nadal”, ha destacat Creus. En la mateixa línia, el fet que sigui la grossa catalana ha fet que la gent ”

A més del preu, Tarragona confia que la grossa catalana trenqui la malastrugança dels sortejos amb la ciutat. Després de repartir un dels vuit cinquens premis en la passada edició de la Rifa de Nadal, la ciutat s’ha conjurat a cop de talonari per assolir, aquest cop sí, un gran premi.

Èxit de vendes arreu de Catalunya

En la vigília de la Grossa, la loteria impulsada per la Generalitat ha venut més d’un 80% de les butlletes que s’han posat en circulació. És a dir, que han entrat a sorteig 25 dels 30 milions d’euros posats a la venda, a un preu de 5 euros el número. Com era d’esperar, els números que més èxit han tingut han estat el ‘01.714’ o el ‘91.114’, amb referències al context nacional que viu el país.

El sorteig tindrà lloc aquest dimarts, a les 11 del matí, i serà retransmès per TV3, Catalunya Ràdio i el 324; i compta amb tres números guanyadors, dotats amb 100.000, 32.500 i 15.000 euros respectivament.

–Joan Marc Salvat–

/* JS para menú plegable móvil Divi */