.

Arga Sentís ha demanat explicaicons a la falta de bonificacions pels afectacts per desnonaments

Arga Sentís ha demanat explicaicons a la falta de bonificacions pels afectacts per desnonaments

L’Ajuntament de Tarragona havia aprovat en sessió planària el passat mes de juny les bonificacions per als afectats de desnonaments, una ajuda a moltes famílies per tal d’alliberar-se de part del deute hipotecari, i que finalment no s’ha dut a terme.

Així ho ha manifestat avui durant el plenari municipal la representant del grup ICV, Arga Sentís, que ha recordat que “vam aprovar el modificatiu de crèdit de 8 mil euros per atorgar subvencions a les famílies afectades”. I ha volgut contextualitzar que “quan una família perd casa seva perquè el banc els fa fora donat que no poden pagar l’hipoteca, l’ajuntament els hi gira un rebut per la plusvàlua, perquè així ho diu la llei”. En aquest sentit, “És un fet injust i donat que l’Ajuntament no pot canviar aquesta llei, la forma d’ajudar-los és amb una bonificació fiscal, concedint una subvenció per fer front al rebut”.

Tot i així, Sentís ha denunciat que “no s’ha aconseguit ni efectuat cap subvenció ja que encara no s’han redactat les bases per a què la gent i les famílies puguin accedir-hi a les ajudes”

Les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca de Tarragona han estat treballant per controlar que es compleixi la reducció de l’impost de plusvàlua als afectats per desnonaments, en aquells municipis que han aprovat aquestes bonificacions com Tarragona.

El portaveu de la PAH tarragonina, Joan Bel, va recordar en aquell moment que estarien atents “perquè no quedin en promeses sobre paper mullat i que els ajuntaments compleixin”, cosa que no ha succeït finalment, tal com ha manifestat Sentís.

La PAH havia demanat als consistoris disposats a aplicar les bonificacions, que ho notifiquessin a les administracions recaptadores perquè no s’acumulin demores i interessos sobre la càrrega econòmica dels desnonats.

Sentís ha demanat explicacions a l’equip de govern formulant diverses preguntes i ha volgut conèixer data exacta de l’execució de l’acord. En aquest sentit, l’alcalde Ballesteros li ha donat la raó i ha promès respostes en la propera sessió plenària.

/* JS para menú plegable móvil Divi */