.

Una de les recomanacions del RACC és no barrejar senyals amb informació d'interès públic amb altres de tipus privat com centres comercials

Tarragona es queda per sota de l’aprovat en senyalització. Segons una auditoria del RACC, un dels principals problemes dels senyals d’orientació de la ciutat és que hi ha poca continuïtat.

Això fa que els conductors -sobretot els turistes- es perdin i es distreguin fàcilment, disminuint la seguretat del trànsit. L’estudi alerta d’un excés d’informació en alguns senyals i d’un insuficient nivell de comprensió. Per contra, en general destaca una bona visibilitat i manteniment dels indicatius.

Entre els itineraris més complicats de seguir hi ha l’accés als jutjats, a l’Hospital de Santa Tecla o a la Tàrraco Arena Plaça, ja que no estan senyalitzats. La nota global de Tarragona és de 49 punts sobre 100.

El responsable en mobilitat de la Fundació RACC, Xavier Abadia, diu que la continuïtat en la senyalització és deficient i que això provoca que la gent es perdi i augmentin els accidents.

Tot i que Tarragona disposa d’una xarxa estratègica d’aparcaments de dissuasió, el RACC destaca que no estan adequadament senyalitzats i que no se sap si estan complets fins que s’arriba al lloc.

El RACC recomana no sobrecarregar la informació en un mateix conjunt de senyals i no barrejar-ne de destinacions públiques i privades, millorar-la en grans avingudes de la ciutat, reforçar-la en zones d’estacionament i aplicar un protocol de tasques de manteniment.

/* JS para menú plegable móvil Divi */