.

.

TOTS 21


Agustí Sevil, responsable de l'Administració 12 de Ramon i Cajal de Tarragona

Agustí Sevil, responsable de l'Administració 12 de Ramon i Cajal de Tarragona

El número 81.156 ha estat el cinquè premi que ha portat la sort, finalment a Tarragona, on ha deixat al voltant de 3 milions d’euros a la ciutat. Agustí Sevil, propietari de l’administració número 12 del carrer Ramon i Cajal, ha declarat a Tarragona21 estar “satisfet per haver trencat una mica el malefici de la Grossa amb Tarragona”. La notícia es feia pública a dos quarts de 12 del migdia, quan hem conegut que aquesta administració ha venut 49,8 sèries del 81.156. En altres paraules, per cada dècim d’aquest número li corresponen 6.000 euros.

Segons ha explicat el propietari de l’administració, bona part del número s’ha venut a l’administració del complex educatiu de la Laboral, a alguns jubilats i també a estudiants. Un taller de reparació de sabates al carrer Sevilla, a tocar de l’administració regentada per Sevil, també s’ha fet amb part d’aquest cinquè premi. “N’hem retornat molt pocs”, ha reconegut Sevil.

El 81.156 també s’ha repartit, en menor mesura, a l’administració número 3 de Salou, ubicada al carrer de Barcelona 57. Amb una única sèrie, els deu dècims venuts s’han repartit molt i s’haurien venut durant els mesos d’estiu als turistes. Malgrat portar només tres anys obert, l’establiment regentat per Asunción Mata ja té experiència en donar premis i és que, el passat 2012, van vendre el primer premi de la Loteria Nacional.

Sense sort amb el primer premi

A la demarcació no hi ha tocat mai el primer premi de la loteria estatal i el 2013 només ha fet que confirmar aquesta mala tradició. Precisament, la demarcació de Tarragona és la que menys loteria compra per la rifa de Nadal arreu de Catalunya.

Al conjunt de Catalunya la recaptació de la Rifa de Nadal ha disminuït un 8,46%, el doble que a la resta de l’Estat. Per zones, Tarragona ha estat la demarcació que menys diners ha gastat en el sorteig de la loteria. En concret, les comarques tarragonines s’han gastat 27.643.380, un 10,34% menys respecte el 2012.

De mitjana, els tarragonins han gastat 33,95 euros per persona. Després dels tarragonins, qui menys ha invertit en loteria han estat els ciutadans de Girona (34,43 euros/persona), seguits dels de Barcelona (45,20 euros/persona) i Lleida (124,19 euros/persona).

Competència amb la Grossa de Cap d’Any

Cal tenir en compte que, per primer cop, la Rifa de Nadal té la competència d’una loteria d’àmbit territorial a les mateixes dates. La presidenta de Loteríes, Inmaculada García, va dir a principis de desembre que no temia la competència de la loteria catalana.