.

.

TOTS 21


La conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona projectarà sis curts documentals realitzats per l’alumnat de tercer curs de Comunicació Audiovisual de la Universitat Rovira i Virgili durant el cicle de cinema ‘En primer pla’ que se celebrarà els dies 5, 6 i 7 d’abril a la sala d’actes de l’Espai Jove Kesse.  Aquests curtmetratges, que han comptat amb el suport i la col·laboració del Servei Municipal Tarragona Jove, tracten qüestions al voltant de la salut mental i emocional, la transsexualitat, l’habitatge i les experiències migratòries. Amb aquestes històries, que es basen en vivències de persones del Camp de Tarragona, es vol conscienciar sobre problemàtiques presents en el dia a dia. 

El programa del cicle s’ha dividit en tres jornades, una per dia, i cadascuna de les sessions aprofundirà en una temàtica diferent amb la projecció de dos documentals. Després dels visionaments s’obrirà un torn obert de preguntes amb l’equip creatiu dels documentals i les seves veus protagonistes per tal de compartir experiències i punts de vista. D’aquesta manera, l’audiència tindrà l’oportunitat de participar activament en aquest cicle protagonitzat per joves.

Així doncs, el primer dia, el 5 d’abril, s’estrenarà el cicle amb les projeccions de La pandèmia invisible i Fantasmes del passat que tracten al voltant de la salut mental i emocional. L’endemà, el dia 6, serà el torn d’Alésh i Fora de Joc, que reflexionen sobre la transsexualitat. Per acabar, el dia 7, L’elecció difícil i Lehbib clouran el cicle amb parlant d’habitatge i migracions.

Aquest cicle de cinema documental s’emmarca en el Pla Local Tarragona Jove 2024 com a eina d’anàlisi de la realitat juvenil i mecanisme de participació, permetent mantenir el pla viu i dinàmic en constant revisió. En primer pla, que pretén aportar valor en l’aprenentatge i la conscienciació en temàtiques i causes claus d’afectació i condició juvenil, ha comptat també amb la col·laboració del Servei Municipal d’Addiccions, el Sindicat d’Habitatge de Tarragona, el Servei de Salut de l’Oficina Jove del Tarragonès, el programa Aprenentatge Servei de la URV, H2 i l’Espai Jove Kesse.

Les jornades documentals es podran veure en diferit a la pàgina web www.tarragonajove.org/enprimerpla22 a partir del dia 8 d’abril. Les projeccions, aptes per a majors de 12 anys, seran gratuïtes. El programa detallat es podrà consultar a www.tarragonajove.org/enprimerpla22.

Redacció