.

.

TOTS 21


L'Orquestra de Cambra de Tarragona a la Sala Noble del Conservatori FOTO:Tarragona21

Sonen violins  de fons a la sala més noble del Conservatori de Tarragona.

El contrabaix dóna el temps perquè els violoncels acabin d’afinar les darreres notes d’aquella peça que ha d’encapçalar l’acte.

L’Orquestra de Cambra de Tarragona fa la seva presentació en societat. Una de les reclamacions històriques del Conservatori i dels amants de la música a la ciutat i al territori ha vist la llum gràcies a la tossuderia d’en Dasio Castro i de l’Oriol González. Acompanyats per diferents músics han aconseguit el suport de la Diputació de Tarragona mitjançant el Conservatori per a poder engegar un projecte que dissabte farà la seva posada de llarg particular a l’Auditori de la Diputació.

Omplir un buit gran a nivell cultural i musical que tenia Tarragona i dotar al territori d’una Orquetra de Cambra flexible són els reptes que s’han marcat aquests entusiastes de la música per començar.

La presentació ha estat apadrinada pel polifacètic Oriol Grau. L’actor tarragoní ha destacat que “Ara els alumnes es poden plantejar seguir a Tarragona un cop surtin del Conservatori. Tarragona comença a equilibrar la seva oferta cultural”

Cinc instruments i 21 músics composen l'Orquestra FOTO:Tarragona21

L’Orquestra de Cambra de Tarragona agafa tot el territori i trobem músics dels conservatoris de Tarragona, Reus i Vila-seca. Ara mateix l’Orquestra la composen 21 músics de corda dels quals quatre són solistes. Violins, Violes, Contrabaix, Violoncels i un Baix Continu són els instruments que composen aquest inici de l’Orquestra tarragonina.

Oriol Gonzàlez ha destacat el fet de ser una orquestra 100% feta a Tarragona amb alumnes que la majoria han estat onze anys formant-se al conservatori.

La idea original, ha explicat Gonzàlez, és d’en Dasio Castro, un jove estudiant de 23 anys. Dasio Castro ha estat clar en la presentació “Tarragona és una fàbrica de talent cultural i l’hem de saber aprofitar”

La majoria ja han tocat amb orquestra professional. Normalment han d’anar fora per fer la seva feina. Ara segons Dasio Castro “no caldrà anar a tocar lluny de casa”.

L’objectiu de l’Orquestra és establir residència a la ciutat i començar a presentar diferents cicles de concerts tradicionals i familiars.

En el logotip de la formació si veuen representats els valors de l’Orquestra. El Territori amb l’Amfiteatre i els deu punts de les deu comarques de Tarragona.

Quim P. Casadesús