Tarragona Impulsa ofereix enguany un total de 217 de places de formació i 3.829 hores de classe encaminades a millorar la formació i la inserció laboral a nombrosos col·lectius. Es tracta de cursos amb classes presencials, alguns d’ells també contemplen pràctiques en empreses i altres ofereixen una contractació laboral durant uns mesos determinats.
En les darreres setmanes ja s’han posat en marxa nombrosos cursos, com ara els certificats de professionalitat d’Activitats auxiliars de magatzem, d’Operacions auxiliars de serveis administratius i d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials. Cadascun d’aquests tres cursos ja compten amb una vintena d’alumnes i, en aquest cas, les persones participants realitzen la formació i les pràctiques en una empresa simultàniament.
Aquest passat mes de febrer també s’ha posat en marxa el programa Treball als Barris, una iniciativa adreçada a persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandats d’ocupació i empadronades als barris de Campclar o de la Part Alta. Una vegada superada la formació amb qualificació d’apte, el programa Treball als Barris ofereix una contractació laboral de sis mesos. Un total de 37 alumnes ja estan participant actualment en aquest programa, que enguany ofereix quatre especialitats: Rehabilitació i manteniment d’espais, Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals; Auxiliar de subaltern en instal·lacions municipals i Activitats auxiliars de jardineria.
“La formació i la millora de l’ocupació són unes de les màximes prioritats de Tarragona Impulsa, des d’on s’aposta fermament per la formació presencial adreçada tant a persones en situació d’atur com a treballadors i treballadores”, ha manifestat el conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, qui també ha destacat la importància dels programes que combinen la formació amb l’orientació laboral “per millorar la qualificació professional de la ciutadania”.
En els pròxims mesos està previst que comencin vuit cursos més amb un total de 120 places, entre els quals es troben els tres certificats de professionalitat engegats a principis d’enguany i que es tornaran a oferir, amb un total de 60 places. A més a més, també s’obrirà un nou curs de monitor de menjador i transport escolar, un altre de neteja en centres sanitaris i assistencials, així com una formació específica per a dependent o dependenta de carnisseria i una altra per a fontaneria. Tots aquests cursos que s’iniciaran pròximament també compten amb un període de pràctiques en una empresa del territori.
Els certificats de professionalitat estan impulsats i subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Ministeri d’Educació i Formació Professional. El projecte Treball als Barris també està subvencionat pel SOC en el marc del programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social.
Equip de redacció