.

.

TOTS 21


El canal de notícies 324 ha fet públics aquest dilluns els mapes de les zones de baixes emissions que es preveuen per a Tarragona i per a Reus. Cal tenir present que haurien d’estar definides abans del 2023 en totes aquelles ciutats amb població superior als 50.000 habitants. Així ho estableix una directiva europea adaptada per la legislació espanyola.

Pel que fa a Tarragona, el desplegament es preveu en dues fases. La primera comprendrà des de la Part Alta i els Eixamples fins a la zona del Port. La filosofia, segons expressava al 324 el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Xavi Puig, és la de que la ciutat “s’abasteixi de molts i bons aparcaments a les afores, que convidin” a moure’s a peu per la ciutat.

Pel que fa a Reus, i si bé encara està en fase de debat, l’àrea estarà delimitada pel Tomb de Ravals, coincident amb l’àrea més comercial de la ciutat. Tal com explicava la vicealdaldessa, Noemí Llauradó, la peatonalització de la raval de Santa Anna cal veure-la com una “prova pilot” de cara a la implantació “progressiva i sense deixar a ningú enrere”.

La intenció dels dos municipis és la de poder aplicar la zona amb el màxim consens i comptant amb la col·laboració ciutadana.

Redacció