.

El turisme estranger ha disparat les entrades i les pernoctacions en els hotels catalans

El turisme estranger ha disparat les entrades i les pernoctacions en els hotels catalans

Barcelona i Tarragona són les demarcacions que ajuden als hotels a obtenir el registre rècord de més d’un milió de nits contractades, per estrangers, en un desembre en el conjunt deCatalunya. En el cas de Tarragona, amb 77.400 viatgers, tant espanyols com estrangers, s’obté el millor registra pel que fa a nombre d’entrades en alguna de les recepcions d’establiments hotelers oberts en aquesta demarcació meridional catalana.

No obstant això, la demarcació de la capital catalana és la que registra un doble rècord: un en nombre de viatgers atesos a les recepcions (597.574) i un altre en nombre de pernoctacions que arriben gairebé al milió de nits contractes; 956.718 nits, la xifra més alta d’un mes de desembre a Barcelona des de l’any 1999.   El conjunt de les comarques de Girona i de Lleida no han registrat ni rècord de visitants ni pernoctacions d’estrangers en la sèrie dels mesos de desembre de l’Institut Nacional d’Estadística espanyol (INE).

El millor desembre des de 1999

Les dades de l’INE confirmen que aquest desembre ha estat el millor per als hotels catalans des del 1999 tant en nombre de viatgers que han passat per la recepció com per les nits contractades, des que comença la sèrie de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Els 855.393 viatgers que es van registrar en algun dels hotels catalans és la millor xifra d’un mes de desembre i les pernoctacions de turistes estrangers superen per primera vegada en un desembre el milió de nits contractades fins a 1.066.028 de nits. Durant aquest any, només hi hagut un mes, el gener, on els turistes estrangers no hagin superat la xifra simbòlica del milió de nits contractades per pernoctar.