.

Dues imatge dels dos guardonats, Francesc Xammar i Marta Mathéu. Foto: Tjerk Van der Meulen

La tarda de dimecres, l’Ajuntament de Tarragona ha atorgat les distincions de títol de fill adoptiu a Francesc Xammar i de filla predilecta a Marta Mathéu. L’acte s’ha celebrat a la sala d’Actes de l’Antiga Audiència i ha estat presidit per l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, així com regidors i regidores del govern i del consistori.

L’alcalde ha destacat la trajectòria professional i vocacional d’ambdós i ha manifestat que “és un orgull poder comptar amb persones tant destacades en el seu àmbit” i ha fet referència al pare Xammar “com un exemple a seguir, una persona que sempre està al costat dels més vulnerables i amb el seu compromís vers els drets humans i la justícia social com a pals de paller del seu pensament”.

De la soprano reconeguda a nivell internacional, Marta Mathéu, Viñuales ha destacat “que amb el talent i la perseverança es poden aconseguir fites increïbles com la teva i ser una veu referent dins el cant líric, formada a Tarragona, ens honora”.

En acabar els parlaments, els alumnes del Cor de Tercer Cicle i Cor Jove de l’Escola Municipal de Música de Tarragona, han interpretat Rondalla del Bou, de Carlota Baldrís, i Santa Nit, de Josep Mohr i Franz Gruber.

Marta Mathéu

Nascuda a Tarragona l’any 1980, Mathéu és una reconeguda soprano catalana. Va estudiar piano, cant i orgue el Conservatori Professional de Música de Tarragona. Es va traslladar a València on va cursar el grau superior de cant, obtenint Matrícula d’Honor.

Com a solista ha interpretat un nombrós repertori i com a intèrpret d’òpera també, considerada actualment com una de les promeses d’aquest gènere líric dins el panorama català del Segle XXI. Ha estat guardonada pel seu treball en diversos concurs i festivals d’àmbit nacional i internacional.

Francesc Xammar

Capellà jesuïta i sociòleg del barri de la Floresta, que ha dedicat la seva vida a la lluita pels drets humans i ha dut a terme una gran labor social. Nascut a Barcelona l’any 1933, va arribar a Tarragona el 1966 i es va instal·lar a la parròquia de Sant Josep Obrer de Torreforta. Tres anys després es va traslladar al barri de la Floresta, des d’on ha exercit el seu compromís amb la ciutat i especialment els sectors més vulnerables. Ho ha fet com a capellà, líder veïnal, activista i durant quatre anys, com a regidor a Tarragona del primer Ajuntament democràtic, després de la dictadura.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */