.

Una activitat de 'Tarragona Història Viva' a l'amfiteatre, en una edició anterior

El dissabte 12 de juliol arrencarà la tercera edició de Tarragona, Història Viva, un nou viatge a través del túnel del temps, que fins al 6 de setembre ens posarà en la pell dels habitants de Tàrraco de fa més de 2000 anys. De la mà de la reconstrucció històrica, cada cap de setmana hi haurà una proposta diferent en els diversos monuments i espais de la ciutat romana que es conserven: l’amfiteatre, el circ, les muralles, el Pretori, el Fòrum de la Colònia…

La regidora de Turisme, Patrícia Anton, destaca que aquest programa “posiciona Tarragona com la millor ciutat que explica la història. Es tracta d’incrementar activitats per augmentar l’activitat econòmica”.

Per la seva part, la tinent d’alcalde de Patrimoni. Carme Crespo, afegeix que “aquesta tercera edició és la versió més exponencialment augmentada”. Finalment,  Paco Tobar, representant de les Milícies Urbanes de Tarragona conclou que Tarragona, Història Viva pretén continuar explicant la història de la ciutat, seguint l’estela de Tarraco Viva”.

Com es va construir l’aqüeducte romà

Així, aquells que s’apuntin a les activitats podran esbrinar i descobrir com i per què es va construir l’aqüeducte romà; quin paper va jugar el Fòrum provincial en el marc de l’imperi romà; com s’organitzaven i es vivien uns jocs al circ romà o com era la nit abans d’una lluita de gladiadors a l’amfiteatre. A les muralles, mentre, s’explicarà els usos que van tenir els murs, més enllà del purament defensiu.

La Tarragona de 1811

A més, la tercera edició arriba més carregada d’actes que mai i, per primera vegada, al marge d’explicar la Tàrraco romana, es recrearà la defensa de Tarragona l’any 1811 amb motiu de la guerra del francès. Diversos personatges ens explicaran la vida a la ciutat abans de l’arribada de les tropes napoleòniques i també durant el setge.

L’emperador August

D’altra banda, i seguint el fil del bimil·lenari d’August, del 15 al 24 d’agost hi haurà un seguit d’activitats relacionades directament amb la figura del gran emperador. Així, els que es van perdre la visita d’August de Prima Porta durant el festival Tarraco Viva, ara tindran una nova oportunitat d’admirar i apuntar-se a les visites comentades a l’escultura policromada. Donat l’èxit dels monòlegs –durant el festival romà– d’alguns personatges històrics coetanis d’August, també es repetiran les narracions de Mecenes, Octàvia, Marc Antoni, Lívia, Horaci i Júlia.

Sopars amb música medieval

Una altra activitat complementària és el Gastromusicae, sopars amenitzats amb música medieval a càrrec d’Emilio Villalba, un prestigiós músic i luthier especialitzat en època medieval, que es faran a l’Antic Ajuntament, a 25€.

Finalment, l’edició d’enguany arriba amb un seguit d’activitats programades per a gaudi del públic familiar. A l’Antic Ajuntament, per exemple, es recrearà la cuina de CaiusApici, i a la Part Alta es farà un itinerari per a descobrir, com si fos un joc, com era la gent que va viure a Tàrraco fa 2000 anys. D’altres activitats ens proposaran posar-nos en la pell dels legionaris a l’aqüeducte romà; ens oferiran titelles romanes sobre la vida de Marc Antoni i Cleòpatra al Fòrum de la Colònia; o jugarem al misteri del gladiador, a l’amfiteatre.

Venda d’entrades

La venda d’entrades es podrà fer a l’avançada, a través de la web www.tarragonaturisme.cat o de les oficines municipals de Turisme (carrer Major, 39; Rambla Nova cantonada amb carrer Unió; i Camp de Mart), o als llocs de les activitats una hora abans que comencin, si les entrades no estan exhaurides.