.

.

TOTS 21


La portaveu de l’equip de govern de Tarragona, Begoña Floria.

L’Ajuntament de Reus ha exigit aquest dimarts al Ministeri de Foment que executi de forma immediata les obres de l’estació intermodal al sud de l’aeroport, un projecte que es manté congelat des del 2009. Ho ha fet fesprés que ahir el ministre De la Serna anunciés la voluntat de convertir l’Aeroport de Girona en la quarta pista del Prat i la construcció d’un baixador del TAV a Vilobí d’Onyar. El portaveu de l’equip de govern, Joaquim Enrech, ha reivindicat infraestructures “adequades” per a la segona àrea metropolitana del país i ha fet una crida perquè els agents socials i econòmics del territori uneixin esforços en la defensa dels seus interessos i tinguin “una sola veu a Madrid”.

La portaveu de l’equip de govern de Tarragona, la socialista Begoña Floria, recollia el guà llençat pels seus veïns del PDeCAT. I els feia costat. “No és un tema de colors polítics. La discriminació territorial que patim és absoluta i inacceptable”, afirmava en declaracions a tarragona21. “La col·laboració entre els dos ajuntaments és important en els darrers anys. Tenim en marxa una taula conjunta contra la pobresa energètica, a més de compartir altres espais comuns com el Consorci d’Aigües de Tarragona i els mateixos Jocs Mediterranis”, afegia.

Sense voler entrar en detalls sobre si s’acceptaria una reunió entre alcaldes de totes dues poblacions per fer front comú (el reusenc Carles Pellicer té prevista aquest dimecres una roda de premsa que es preveu contundent), Floria repartia culpes entre els dos grans pols d’atracció delo país. “Sorprèn la dificultat que tenim al territori per a que Madrid i Barcelona -“som el 10% de la població del país i hauríem de tenir almenys el 10% dels pressupostos de la Generalitat en inversions”- ens tinguin en compte a l’hora de convertir en realitat les infraestructures estratègiques que necessitem”. Les batalles sempre es perden “en favor de l’eix Barcelona-Girona” i acaben generant la sensació de “greuge comparatiu”.

En aquest sentit, “l’aeroport de Reus és un exemple més” però no l’únic, perquè Floria també destaca “la qüestió hospitalària”, recordant que les millores als centres gironins ja estiguin dins de pressupostos i les del Joan XXIII no es vegin enlloc. “És una vergonya”, etzibava posant també damunt de la taula el fet que l’estació ferroviària de Girona éstà connectada per AVE amb Barcelona mentre que Reus i Tarragona els veuen passar de llarg. “La desídia cap a les comarques meridionals és endèmica. La sensibilitat cap a la Catalunya nova és zero”.

J.S.