.

Foto d'un dels treballs seleccionats a altres localitats

Foto d’un dels treballs seleccionat a un altra localitat

La Conselleria de Joventut, Neteja Pública i Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, amb la coordinació i seguiment de la associació Polígon Cultural, ja ha seleccionat els nou artistes que participaran a les intervencions artístiques “Ciutat Transformadora”, en el marc del projecte Murs que Parlen.

L’objectiu és promoure les manifestacions d’art urbà a través de la concessió i promoció de vuit creacions (quatre mitjançant comissariat i quatre mitjançant convocatòria pública) dirigides a artistes locals i nacionals, a banda d’un mural de grans dimensions a l’Espai Jove Kesse.

El col·lectiu de dissenyadores valencianes Cachetejack, de trajectòria internacional, intervindrà a la façana interior de l’Espai Jove Kesse durant el mes d’abril. La seva proposta girarà a l’entorn de l’empoderament femení, reivindicant nous models no normatius per a les dones joves. Els treballs d’aquest tàndem artístic s’han pogut veure a festivals com l’Asalto de Zaragoza, Poliniza de València i a campanyes publicitàries arreu del món.

Pel que fa a les intervencions als vuit centres de transformació elèctrica (ubicats a diferents zones de Tarragona com el centre ciutat, Vall de l’Arrabassada, Campclar, Riu Clar, Sant Pere i Sant Pau i Bonavista), la selecció s’ha basat en criteris com la paritat de gènere, la diversitat d’estils, l’edat jove, la qualitat artística i la procedència dels i les artistes. A més a més, s’ha valorat que els projectes s’emmarquin en algun dels objectius de l‘agenda de desenvolupament sostenible 2030 de la ONU. Els murals es realitzaran durant els mesos de maig i juny de 2019 a sobre de vuit centres de transformació elèctrica repartides por tota la ciutat.

Al concurs s’han rebut 65 candidatures, entre les quals un 50% de dones, un 40% homes i un 10% col·lectius. Els creadors seleccionats al concurs són: Slim (Barcelona), Reskate (Barcelona), Annaimiquel (Valls-Vic) i Btoy (Barcelona). A més a més, tancaran la mostra quatre convidats comissariats per Pere Grané i Darío Corbacho: Alba Bla (València), Adrià Batet (Tarragona), Dafne Tree (Sevilla) i Pascual Arnal (Vila-Real).

Ciutat Tranformadora compta amb la coordinació i projecció artística de l’entitat Polígon Cultural i la cessió dels centres de transformació elèctrica com a suport mural en col·laboració amb l’empresa Endesa.

L’acta amb la resolució del jurat ja es pot visitar a la web de Polígon Cultural www.poligoncultural.com.