.

Presentació de la Minicopa Endesa. Foto: Acb

La 20a edició de la Minicopa Endesa té cada vegada més forma. L’acb, l’Ajuntament de Tarragona, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i Endesa han presentat els detalls de l’esdeveniment on neixen les estrelles, que disputarà la seva primera fase entre el 6 i el 8 de desembre a la capital de la Costa Daurada.

Una nova mirada a la 20a Minicopa Endesa

La Minicopa Endesa compleix 20 anys i estrena una nova imatge, amb un look ple de força i color que evoca a les estrelles i al futur. Una nova mirada a una competició que ja ha vist a 116 nens que han arribat a debutar a l’elit: des del pioner Ricky Rubio a Luka Doncic, Victor Wembanyama i tants altres que es van veure per primera vegada a la competició on neixen les estrelles.

El primer a prendre la paraula ha estat Antonio Martín, president de l’acb, qui ha destacat aquesta nova imatge de la Minicopa Endesa, assenyalant que “més enllà del que és la imatge, el que volem transmetre amb el canvi és l’entitat pròpia de la competició. Va començar sent un campionat de nois que se celebrava de manera paral·lela a la Copa del Rei i avui és una trobada del bàsquet que va més enllà del que imaginem fa 20 anys, adquirint el valor i el pes que l’ha convertit en el que és ara“. “Agraïm a les institucions i a Endesa que ens acompanya sempre, pel suport i l’esforç que han fet, perquè el que nosaltres pretenem és estar a l’altura del que és portar un esdeveniment tan important a Tarragona i a la Costa Daurada“, ha conclòs.

Berni Álvarez parlant durant la roda de premsa de presentació. Foto: Acb

A continuació, el conseller d’Esports i de Turisme Esportiu de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez, ha destacat que el fet d’acollir la Minicopa Endesa “és un repte molt il·lusionant en el qual ens sentim molt ben acompanyats per part de la Diputació de Tarragona i l’acb, amb els quals compartim la mateixa visió de potenciar el turisme esportiu“. “Tornem a demostrar que Tarragona és un reclam de grans competicions, una capital esportiva de referència”, ha subratllat.
Per la seva banda, Carlos Gómez Cordero, director comercial d’Endesa a Tarragona i Lleida, ha explicat que “continuem apostant per l’esport d’elit i per l’esport de base. Valorem molt i considerem fonamental donar suport a l’esport de fundació, transmetent els valors que representen el bàsquet i amb els quals ens sentim representats en Endesa”. “El nostre compromís amb el bàsquet va més enllà de la presència de marca. La nostra aposta és per un patrocini amb compromís, donant suport a activitats i projectes per a deixar un llegat en la societat”, ha destacat Gómez Cordero.
Carlos Brull, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, ha assenyalat que “cada vegada apostem més per a tenir instal·lacions esportives de nivell, de qualitat, per a poder atreure a professionals des de la base. És un honor poder ser aquí i, entre Diputació i Ajuntament, poder portar endavant la Minicopa Endesa. Agraïm a tots els que la fan possible, ja que no és fàcil una organització d’aquest tipus”. “Estem molt contents perquè a més s’uneixen molts més valors, tant esportius com familiars i de formació. Sens dubte, s’uneixen molts inputs perquè tot funcioni bé”, ha insistit.

El trofeu de la Minicopa Endesa. Foto: Acb

Finalment, Pepe Pozas, qui va disputar la Minicopa Endesa l’any 2006, ha recordat que “des de llavors a ara el torneig ha canviat molt, perquè allò va ser el començament d’una cosa molt bonica. Però és una experiència única per als jugadors i les seves famílies, creant vincles i records que no s’obliden mai. El desplegament que fa l’acb amb l’ajuda de les institucions i Endesa és molt similar al que després veuen en els partits dels seus ídols, per això és un torneig increïble”.
Grups i calendari: 26 partits entre el 6 i 8 de desembre

La Minicopa Endesa es jugarà simultàniament en tres pistes a l’Anella Mediterrània, entre el Palau d’Esports Catalunya (dues pistes) i el Poliesportiu Campclar. Els 16 equips infantils de clubs acb (tots excepte el Real Madrid, vigent campió, i Unicaja, amfitrió de la fase final al febrer) es reparteixen en quatre grups de quatre equips. El guanyador de cada grup es classificarà per Màlaga, i els segons disputaran un ‘Play in’ per decidir els dos últims bitllets.

La pilota començarà a botar el dimecres 6 de desembre a les 16h amb vuit partits i continuarà el dijous dia 7 amb 16 partits que tindran lloc al llarg de tot el dia. El divendres 8 arribarà la traca final amb les finals entre els segons classificats i el lliurament de medalles a tots els participants. En total es disputaran 26 partits que es podran veure íntegrament en el canal de Youtube de l’acb.

L’accés serà totalment gratuït i totes les persones espectadores podran col·laborar amb un quilo de solidaritat, acudint amb menjar no perible que es recollirà a través del Banc d’Aliments i de l’Associació Joventut i Vida.

Un altre moment de la presentació. Foto: Acb

Actuem contra el Bullying en la Minicopa Endesa

L’acb i l’Ajuntament de Tarragona també s’uneixen per a lluitar contra l’assetjament escolar, dins de la campanya Actuem contra el bullyin que impulsa des de fa quatre anys l’acb. Així, el dimarts 5 de desembre es durà a terme una xerrada formativa per part de la psicòloga Verónica Sánhcez i l’exjugador Pepe Pozas a l’Institut Martí i Franquès, destinada a alumnes d’ESO.

Entrenament amb nens i nenes amb diversitat funcional

El divendres  dia 8, diversos jugadors de la Minicopa Endesa duran a terme un entrenament juntament amb nens i nenes de Tarragona amb diversitat funcional. Serà una sessió en la qual participaran l’exjugador Pepe Pozas i els entrenadors David Ndour i David González, membres de l’associació Bàsquet sense Trets. Aquest entrenament tindrà lloc al Poliesportiu de Campclar (Anella Mediterrània) a les 10:30h.

Els equips visitaran l’Amfiteatre

Els nens participants en la Minicopa Endesa tindran també una visita cultural. La majoria dels equips visitaran el dimecres 6 l’Amfiteatre, una oportunitat única per conèixer una de les joies romanes de la península ibèrica i completar l’experiència esportiva que viuran durant aquesta setmana a Tarragona.