.

El director Carles Porta parlant des d'un dels escenaris del film, el Camping Les Palmeres de la Platja Llarga de Tarragona

El director Carles Porta parlant des d'un dels escenaris del film, el Camping Les Palmeres de la Platja Llarga de Tarragona

Des del passat 24 de febrer, l’equip de rodatge del film ‘Segon Origen’ del director Carles Porta treballa en escenaris de Lleida i Tarragona on la tasca efectuada al llarg de set setmanes finalitza aquest divendres.

És a terrenys del Camping Les Palmeres de la Platja Llarga on concretament s’han rodat des de fa dues setmanes escenes i seqüències com les protagonitzades als porxos de dues caravanes i un hort urbà al costat de la platja, en el no res, per recrear aquest “segon origen” o nova oportunitat de sobreviure, en una història on tota la humanitat s’ha esvaït i els únics supervivents, Alba de 20 anys i Dídac de 10, viuen en un món completament arrasat. Per sobreviure en aquest planeta en runes han de començar de nou reconstruint no només les seves vides, sinó també la de tota la humanitat descobrint entre ells l’amor i la sexualitat coma forma de supervivència.

Sergi López, rodant a les platges de Tarragona

Adaptació del llibre ‘Mecanoscrit del segon origen’

Es tracta d’una esperada adaptació de l’obra de Manuel de Pedrolo “Mecanoscrit del segon origen”, iniciada per Bigas Luna sota la direcció, producció i coguionatge de Carles Porta, d’àmplia trajectòria com a escriptor i periodista.

“La pel·lícula és fidel al llibre i al que Bigas Luna va imaginar. Ha fet moltes aportacions al film en el qual hi ha l’essència amb què va concebre l’obra”. Tot i així, “hi ha coses que hi ha al llibre i no estan a la pel·lícula i del mateix mode coses del film que no provenen de l’obra, s’han fet algunes adaptacions” admet.

Per al director “dirigir un projecte com aquest ha estat una bogeria i totalment apassionant” reconeix, “tenim un equip fantàstic i s’espera que quedi enllestida a finals d’any o inicis del proper”.

Un moment del rodatge d'una de les escenes

Tarragona21 assisteix al rodatge

Tarragona21 ha estat un dels mitjans de comunicació que aquest dimecres ha visitat el rodatge de la pel·lícula per conèixer d’aprop els intríngulis del dia a dia d’aquest món cinematogràfic on cada detall compta i es cuida al mil·límetre. Esperar el pas d’un núvol per evitar canvis de llum a les seqüències o el pas del tren proper a la Platja Llarga per evitar el soroll, com també demanar silenci a tot l’equip abans de gravar, han estat alguns dels detalls de la jornada. Claquetes, càmeres, cablejat, panells per fer contrallums, equip de maquillatge… tot un seguit d’ingredients que l’espectador no coneix i que està rere els resultats que es veuen finalment a la gran pantalla.

Pel que fa a Tarragona com a escenari “no és tan que Tarragona formi part del film sinó la costa catalana en general” explica Porta. “El temps primaveral que s’acosta i el vent que ens ha acompanyat han estat una mica de tortura” confessa, “tot i que també han servit com a efectes i ambientació dels que ens hem estalviat els costos” bromeja.

Sergi López, un dels actors, al costat del director Carles Porta

Sergi López, un dels actors, al costat del director Carles Porta

Planell d’actors

La pel·lícula compta amb l’actriu anglesa Rachel Hurd-Wood (El perfume, Peter Pan) que interpretarà l’Alba, i els joves Andrés Bastista i Ibrahim Mané que donen vida a Dídac en les diferents etapes (nen, jove) i que van ser seleccionats pel mateix Bigas Luna en un càsting on van participar més de 300 joves. Així mateix, la pel·lícula compta amb Sergi López (El laberinto del fauno, Harry, un amigo que os quiere), que interpreta un enigmàtic personatge i que apareix a les escenes filmades a Tarragona.

“Portar la història al cinema i que jo tingui un paper és molt gratificant” explica López. El seu personatge que no apareix al llibre i sí al film “és un tercer sobrevivent que representa la maduresa, l’adult, davant dels dos joves” explica.

Es tracta d’una història universal d’aventures amb un missatge que també reivindica l’ecologia com a element essencial per a la segona oportunitat que permetrà a la humanitat començar de nou. “La natura segueix el seu camí per molt que faci l’home i si volem un segon origen cal respectar el planeta” explica el director. “La sensualitat i la sexualitat són punts de descoberta entre els protagonistes que també veuran que l’autosuficiència s’aprèn sol com la capacitat de superació”.

Per recrear la Catalunya post-apocalíptica, la producció compta amb un equip de FX encapçalat per Ben Sheperd (Harry Potter y el cáliz del fuego, Big Fish), el director artístic Balter Gallart (El cuerpo, Los girasoles ciegos), així com el director de fotografia Albert Pascual (Yo soy la Juani, El truco del manco) i el compositor anglès David Julyan (El truco final, Memento).

-Adrià Recasens-