.

José Luis Martín, responsable de l’àrea d’Espais Públics, ha fet públic el programa d’actuacions de l’ajuntament tarragoní aprofitant la primera actuació duta a terme a La Granja. Foto: Mauri

L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat aquest dimarts un pla integral que coordinarà els serveis de neteja, jardineria i la brigada d’intervenció ràpida i la Guàrdia Urbana per millorar els espais públics de la ciutat. El regidor d’Espais Públics, José Luis Martín, admet que Tarragona “pot estar més neta” i creu que hi ajudarà la coordinació d’aquestes àrees en el pla, que no té cap cost addicional. Els carrers del barri de la Granja han estat els primers a rebre els equips de millora. Després, es traslladaran al Serrallo i, més endavant, al centre. La voluntat de l’equip de govern és incorporar aviat noves màquines d’aigua a les brigades, després d’una modificació del contracte de la neteja que s’hauria d’aprovar en els pròxims plens.

Diverses màquines i operaris de la brigada han començat a treballar al barri de la Granja aquest dimarts al matí i allargaran les tasques durant tota la setmana. Més tard, els equips es desplaçaran fins al Serrallo, a la plaça Sant Magí. Del 8 al 26 de novembre, les actuacions se centraran al carrer Pere Martell, l’avinguda Ramon i Cajal, l’avinguda de Roma i el carrer Cardenal i Barraquer, entre d’altres. Segons el pla, tota la ciutat se sotmetrà a actuacions amb un calendari que s’anirà confeccionant en funció de les necessitats. Segons Martín, no hi ha cap punt crític a la ciutat.

El pla integral coordinarà la brigada municipal, la brigada d’intervenció ràpida i l’empresa de neteja, jardineria i també la Guàrdia Urbana, que s’ocuparà de la senyalització i també del desplaçament d’una furgoneta de denúncies, si així es considera, en algun punt. El pla comença amb les tasques de poda per part dels equips de jardineria. Després, la brigada d’intervenció ràpida fa les actuacions previstes al barri o al carrer determinat i, finalment, els equips de neteja deixen els carrers polits.

Martín ha admès que fins ara no s’havien coordinat aquests treballs i que fer-ho no té cap cost addicional. A més, ha explicat que és un dels projectes que el consistori ja tenia pensat engegar i que han iniciat quan s’ha acabat el contracte de jardineria i ha començat de nou.

De cara a definir objectius, el regidor d’Espais Públics manté reunions des de fa mesos amb els representants veïnals per a conèixer les seves demandes i les necessitats de cada barri. En concret, Martín va tenir la primera cita amb la Federació d’Associació de Veïns de Tarragona (FAVT) el passat mes de gener, que va servir per parlar sobre el procediment de poda dels arbres de la ciutat, una de les preocupacions més freqüents entre els representants veïnals.

ACN