.

.

TOTS 21


Reunió de les ciutats patrimoni, ahir a Madrid

Tarragona encapçalarà dos dels grans projectes del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat (GCPH) en 2014. Per una part, redactarà el Llibre Blanc del Patrimoni Arqueològic i Històric de les ciutats del Grup, que recollirà la casuística de cadascuna de les ciutats, el marc normatiu, així com propostes de línies de treball per a la gestió del patrimoni d’una manera eficaç i sostenible que asseguri la conservació d’aquest.

I per altra banda, Tarragona serà la seu que acollirà la segona setmana del mes d’octubre el 8º Encuentro de Gestores de Patrimonio Mundial que reunirà tècnics en gestió per treballar en el concepte Smart City-Smart Heritage on el patrimoni històric serà la base per generar innovació i riquesa amb el suport de les noves tecnologies , dins del marc global de la ciutat intel · ligent.

Altres projectes en què l’Ajuntament de Tarragona hi serà present són les Jornades Formatives sobre Turisme i Accessibilitat i atenció a persones amb Discapacitat , que tindran lloc al març de 2014 a les 13 ciutats del Grup i que seran impartides per especialistes en la matèria.

La tinent d’alcalde de Patrimoni, Carme Crespo, va participar ahir a Madrid a la reunió de la Comissió de Patrimoni i Ciutat del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, on es van fixar com a línies de treball per a 2014-2015 la pedagogia i el patrimoni, la seguretat davant de grans esdeveniments culturals, així com el patrimoni històric com a base per generar innovació i riquesa amb el suport de les noves tecnologies.

Durant la reunió, els membres assistents van fer un repàs a l’estat dels projectes de la Comissió i es va passar comptes d’aquells que es desenvoluparan i executaran durant el període 2014-2015.

Un altre tema on Tarragona estarà present serà la celebració a Àvila del Congrés Gestió d’emergències en el Patrimoni Històric, del 5 al 7 de març de 2014.