.

El president del Nàstic, Josep Maria Andreu, saludant efusivament un dels components del planter. Foto: Tarragona21

 

 

 

 

 

 

 

Tarragona ha donat avui la benviguda a LaLiga Genuine en un acte molt emotiu on els jugadors del primer equip Nàstic Genuine -joves amb discapacitats instel·lectuals, nois i noies- han estat els grans protagonistes, junt a l’ampli equip de 350 voluntaris que faran possibe les millors atencions als 30 equips de la lliga espanyola Genuine que els dies 16 i 18 obriran la segona edició del campionat al Nou Estadi i al Complex Esportiu Futbol Salou.

Foto de família de l’equip amb els seus familiars. Foto: Tarragona21

Tarragona esdevé, a més, seu permanent de la LaLiga Genuine, un projecte nascut des de Tarragona per dos joveníssims nastiquers Genuine -Rubén Almazán i Alvaro Cano-, que van aconseguir convencer el president de LaLiga, Javier Tebas, de muntar un campionar regular per a discapacitats intel·lectuals on, a més, el que més compta no és la competició sino els valors que s’hi transmeten, massa sovint allunyats dels camps de futbol.

La jornada del Voluntariat Grana celebrada al pavelló del Nàstic ha servit per a explicar els detalls de la segona temporada de LaLiga Genuine Santander. En total s’han aplegat més de 250 voluntaris de l’Institut Martí i Franquès, el Col·legi Sant Pau, l’Escola Mare Nostrum, el Col·legi La Salle de Tarragona i treballadors de la companyia BASF i voluntaris del Nàstic.

Dos moments de la presentació de l’equip. Foto: Tarragona21

La jornada ha començat amb la presentació de la segona temporada de la competició a càrrec del president del Nàstic, Josep Maria Andreu, i la presidenta de la Fundación LaLiga, Olga de la Fuente, que han fet un repàs de les novetats més destacades. Enguany participen 30 equips (12 més que l’any passat) i es jugarà en sis seus (dues més que la temporada 2018-2019). A més, durant tres setmanes el Port de Tarragona acollirà l’exposició “Tu Media Cara Genuine”, que va néixer a Tarragona durant la celebració de la segona fase de LaLiga Genuine.

Olga de la Fuente ha subratllat que “LaLiga Genuine ha vingut per quedar-se” i ha subratllat l’esforç que es fa des del Nàstic: “Heu posat el llistó molt alt”, li ha etzibat a Andreu. Aquest ha reiterat el missatge que llença des de fa dos anys: “L’equip Nàstic Genuine és el millor dels que tenim”. També ha estat present en l’acte Rodrigo Cannaval, director dels centres de producció a Tarragona de BASF.

Tot seguit ha estat el torn per a tres xerrades tècniques, que han servit de formació per als voluntaris. El doctor Miguel Ángel Toro, de departament de salut de BASF, ha fet una introducció als primers auxilis en cas de necessitat; Marc Buixaderas, un jove amb paràlisi cerebral tetraplègica ha fet una xerrada molt aplaudida al voltant de la discapacitat i la normalització i Juanjo Rovira, de l’empresa AGF que organitza la competició, ha detallat els aspectes més interessants de la primera fase que es jugarà a Tarragona.

Interpretació coral de l’himne de la LaLiiga Genuine, la ‘haka’. Foto: Tarragona21

L’assaig general de la ‘haka’ de LaLiga Genuine, ha donat pas a la presentació dels 16 convocats del Nàstic per a jugar en aquesta primera jornada de la temporada 2018/2019. Un per un han aparegut a l’escenari muntat per a l’acte, els jugadors i jugadores que han estat ovacionats pels voluntaris, familiars i amics presentats al pavelló. El president del Nàstic, Josep Maria Andreu, i el directiu de BASF a Tarragona, Rodrigo Cannaval, han entregat als jugadors la samarreta que lluiran a la competició. Les abraçades, el que mes identifica aquests nois i noies tan emotius, s’han succeït.

La segona edició de LaLiga Genuine Santander s’inaugurarà divendres 16 de novembre al Nou Estadi a partir de les 19.30 hores amb entrada lliure. Dissabte 17 i diumenge 18 de novembre es jugaran els partits al Complex Esportiu Futbol Salou.