.

Ballesteros en un plenari votant pel dret a decidir

Ballesteros en un plenari votant pel dret a decidir

El grup municipal del PSC ha presentat aquest divendres una moció al plenari que ha estat aprovada amb 18 vots a favor per part de CiU i PSC, els 7 en contra del PP i l’abstenció d’ICV-EUiA.

Els socialistes han presentat aquesta moció en la qual es defensa “la necessitat de què el Govern d’Espanya i el Govern de la Generalitat busquin espais de diàleg amb predisposició al pacte per fer possible una consulta legal i acordada per tal que el poble de Catalunya pugui decidir el seu futur col•lectiu i les seves relacions amb Espanya”. Tot i així, la portaveu Begoña Floria, ha deixat clar que “no d’una independència” mostrant la postura dels socialistes més propers a un “federalisme”.

“Estem convençuts que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, els incompliments del Govern central i el dèficit fiscal que pateix Catalunya, sumat a la manca de reconeixement de la realitat pluricultural i plurilingüística d’Espanya per part de determinades institucions de l’Estat, fan necessària la celebració d’aquesta consulta en la qual el poble de Catalunya, de forma lliure i democràtica, pugui decidir el seu futur col•lectiu”, ha dit Floria que ha recordat que anteriorment s’havien posicionat en contra del Pacte Nacional pel dret a decidir pel posicionament que aquest defensava. “Defensem una consulta amb transparència i en el marc de la legalitat” ha conclòs.

Crítiques per part de la resta de grups municipals

Arga Sentís, d’ICV-EUiA, ha parlat de “doble lectura” en la postura que ara mostren els socialistes i ha criticat, igual que CiU, que no sigui la mateixa postura plasmada al Parlament “la casa de tots els catalans i que és on es prenen aquestes decisions” ha dit Victòria Forns. La convergent considera que “aquest canvi de postures continuades desorienten a la ciutadania tot i que entretenen als mitjans de comunicació”, opinió compartida pel PP que ha afegit que “provoca confusió, desconcert i fins i tot perplexitat”.

En aquest sentit, el popular Alejandro Fernàndez ha proposat una cançó de campanya per l’alcalde Ballesteros, “aquella coneguda que diu Un, dos tres, un pasito p’alante. Un ,dos, tres, un pasito p’atrás” ha bromejat recordant que ell també va tenir cançó pròpia. Ballesteros per la seva part ha contestat amb sentit de l’humor dient que preferia “aquella que diu Izquiera, izquierda, derecha, derecha, delante i atrás, un, dos, tres”, i ha reiterat que “jo vaig dir i ho mantinc que només cediré el padró i cens si qui m’ho demana té la competència, potestat i la llei que l’empari. Si és legal sí ho cediré”. Floria ha afegit que “mantenim la mateixa postura a favor d’una consulta legal i acordada” i que s’allunyen del “nacionalisme extrem” de PP i CiU “per interessos polítics”.

Fernández ha comentat que ja s’han portat cinc mocions sobre aquest tema al plenari i que “segurament arribaran més” i que “alguns grups seguiran mostrant postures contràries”. El líder dels populars ha afegit que “es nota que el PSC viu una esquizofrènia política” per aquest tema.

El plenari ha aporvat també la resta de mocions presentades.

-Adrià Recasens-

/* JS para menú plegable móvil Divi */