.

Imatge virtual de com havia de ser el pàrquing

Segons informa avui el Diari de Tarragona, l’Ajuntament ha decidit descartar, quasi definitivament, el pàrquing Jaume I. Després de més dotze anys que porten les obres, l’Ajuntament ha tirat la tovallola amb el pàrquing que ha endeutat les arques municipals en més de 25 milions d’euros quan, en principi, no havia de superar els 4.

La tinenta alcalde Begoña Floria va confirmar ahir que des del propi sector ja no hi ha interès de tirar endavant aquest projecte que havia de donar cabuda a uns 250 vehicles i, en la seva idea original, havia de funcionar amb un sistema intel·ligent.

Aquest pàrquing porta més d’una dècada de trifulgues quan, el 2002, es va començar a construir sota el govern de Joan Miquel Nadal (CiU); i, des del primer moment, va suscitar queixes tant per veïns com pels partits de l’oposició.

Problemes en la construcció van portar a l’actual alcalde Josep Fèlix Ballesteros (PSC), a parar les obres el 2008 i encetar una investigació. Va ser el 2009 quan la comissió de investigació, determinà que la responsabilitat d’aquesta mala gestió era del expresident d’Aparcaments, Xavier Magrinyà, i del exgerent, Jesús Trasoberas.

Segons el Diari, Floria afirma que “aquest pàrquing mai s’hauria d’haver platejat allà” i la qual descarta que la futura gestió en la construcció del equipament sigui assumida, directament, per part de l’administració.

És per aquest motiu que el consistori a fet cas a les nombroses veus d’entitats, com la Cambra de Comerç o l’Arqueològica que demanaven fer un pas endarrere i deixar de banda la idea de fer un pàrquing en la zona de la Plaça de l’Escorxador.

Aquest matí, Floria ha dit que per buscar una solució s’ha de parlar amb les entitats de la Part Alta i valorar seriosament convocar un concurs d’idees per decidir l’ús del futur espai: “primer s’ha de parlar amb entitats que ens puguin aportar algun tipus de llum sobre quines opcions tenim”. Però, per organitzar-ho s’ha de tenir la part judicial llesta “i així poder anant treballant amb tranquil·litat”.

Floria ha afirmat aquest matí que el clot del Jaume I “és una gran ferida que tenim al centre històric i que ens ha arribat d’herència per males gestions”. Com ha comentat, es vol fer una pluja d’idees per cobrir totes les possibilitats; malgrat això, no s descarta la d’allotjar un pàrquing convencional. Tot i això, com a regidora de mobilitat, ha dit que “plantejar un aparcament no és la millor solució per l’acord urbanístic i de mobilitat de la part alta”. Però que, ara per ara, “potser és l’única opció que es pot fer”. D’aquesta manera, es busca obrir el ventall d’opcions per intentar acabar amb aquest problema: “hem de ser responsables, ara no existeix una millor solució perquè l’error ja està comès”. La tinenta alcalde ha acabat dient que ara s’ha d’intentar buscar la millor solució possible respecte a la situació actual.

El TSJC falla a favor de l’Ajuntament en el rescat de la concessió del pàrquing Jaume I (15/10/2014)

L’Ajuntament de Tarragona va rebre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que desestima el recurs interposat per l’administrador concursal de Sistemas Alem contra l’acord del plenari del passat 30 de novembre del 2009, que va rescatar la concessió del pàrquing de Jaume I de Tarragona.

La portaveu de l’equip de govern, Begoña Floria, va mostrar el seu optimisme davant la notícia ja que és “una informació molt positiva per clarificar la situació i deixar clar que l’Ajuntament va actuar correctament”. A partir d’ara l’Ajuntament té tota la potestat per actuar en l’aparcament Jaume I i per tant, ha remarcat “que això permet prendre decisions per decidir què farem en un futur amb aquest espai”.