.

El conseller municipal d’Ocupació, Francesc Roca

L’increment de l’aposta per la Formació Professional Dual, l’ampliació de les places de plans d’ocupació i la realització d’un estudi socioeconòmic de les zones de la ciutat són algunes de les novetats de la Conselleria d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic municipal per a l’any 2019. El conseller Francesc Roca ha presentat aquest dilluns, 4 de març, el balanç de les principals actuacions realitzades durant l’any passat i el conjunt del mandat i ha presentat un pressupost de l’àrea per al present exercici de 5.941.386 €, xifra que suposa un increment del 4,28% respecte l’any 2018.

En concret, l’Ajuntament aportarà 2.259.191 € de fons propis per a polítiques activies d’ocupació i, a banda, gestionarà 3.682.195 € aportats per altres administracions.

Una de les principals novetats d’aquest 2019 és l’augment de l’aposta per per la Formació Professional Dual, en què l’Ajuntament de Tarragona duplicarà el nombre de places ofertes, passant de les 33 aquest any a les 17 l’anterior.

Aquest 2019 també s’encarregarà un estudi per conèixer la realitat socioeconòmica específica dels onze districtes de la ciutat. Els resultats d’aquesta diagnosi permetran dissenyar actuacions a mida de les necessitats específiciques de cada zona.

D’altra banda, en el marc de les actuacions de desenvolupament econòmic local, enguany també es psoarà en marxa d’un nou pla d’ocupació, que permetrà que deu persones gaudeixin d’un contracte laboral durant sis mesos en l’àmbit de la jardineria. En total, durant aquest any 181 persones participaran en aquests plans.

A més d’aquests novetats, també es mantenen les línies d’actuació del 2018 en àmbits com el foment de l’ocupació, la intermdiació laboral i l’orientació professional, any en què 4.010 persones van participar en algun dels serveis oferts per Tarragona Impulsa.

Durant l’any 2018 es van posar en marxa, com a novetat, programes de mobilitat laboral com l’Erasmus Plus, que permetrà en dos anys que 24 persones puguin realitzar pràctiques laborals en un país de la Unió Europea. També el programa Ubica’t, que facilita l’orientació de persones desocupades, es va estrenar amb un centenar de participants.

Una altra de les novetats de l’any passat, l’obertura d’una línia específica d’ajudes per a treballadors autònoms, s’ha saldat amb 73.112,965 € repartits a 32 responsables de nous negocis de la ciutat.

El conseller Francesc Roca ha valorat l’esforç realitzat en el foment de les polítiques d’ocupació durant els darrers anys: “Des de 2015 fins a 2019, els recursos econòmics dedicats a l’orientació, formació i inserció laboral s’han incrementat un 24%, passant dels 4 milions d’euros als gairebé 6 M€ contemplats en el pressupost vigent”. Pel que fa a les principals actuacions realitzades en aquest mandat, Roca ha destacat “l’impuls de la col·laboració amb els diferents agents del territori, que ha permès impulsar actuacions com la Fira de Camins FP o el Fòrum d’Inversió Catsud, l’obertura de línies d’ajudes a la contractació, la redacció del pla d’acció dels polígons de la ciutat o la consolidació dels programes Yuzz i Open Future”.