.

.

TOTS 21

Es vol controlar així la proliferació de gats a la ciutat

Es vol controlar així la proliferació de gats a la ciutat

Gràcies a un projecte pilot impulsat des de l’Associació Grup Acollides i Adopcions (GAIA) Tarragona i l’Ajuntament de la ciutat, l’entitat s’encarregarà de la gestió de les colònies de gats que viuen al Fòrum i al barri de la Part Alta. L’acord estableix que GAIA controlarà els gats de carrer a través de la seva identificació, esterilització i alimentació, mentre que el consistori aportarà una part del finançament i recolzament tècnic.

La presidenta de GAIA, Meritxell Salomó, ha explicat que aquest últim any ja han esterilitzat una seixantena d’animals, i que aquest fet contribueix a millorar la salut dels gats i la seva convivència a les colònies, a més d’evitar-ne una proliferació incontrolada.

Localitzar les colònies de gats, fer captures, portar els animals al veterinari per esterilitzar-los i retornar-los al carrer. Aquesta és, principalment, la feina que farà GAIA al Fòrum i al barri de la Part Alta de Tarragona, però l’associació -integrada exclusivament per voluntaris- ja fa temps que, dins del projecte ‘Gats urbans’, treballa per aconseguir que les colònies de gats lliures estiguin ben gestionades a la ciutat. Tot plegat seguint la línia de ciutats com Roma, on els gats formen part del patrimoni cultural protegit.