.

.

TOTS 21


L'alcalde ha contactat per videoconferpencia amb l'alcaldessa de Madrid

L’alcalde ha contactat per videoconferpencia amb l’alcaldessa de Madrid

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha signat aquest migdia un protocol de col·laboració amb l’Àrea de Bon Govern de Participació Ciutadana, Transparència i Govern Obert de l’Ajuntament de Madrid per la posada en marxa del model de participació ciutadana al consistori tarragoní.

Altres 18 municipis espanyols s’han afegit també aquest migdia a una plataforma digital de participació amb múltiples canals que permeten dotar de mecanismes de participació als ciutadans.

L’alcalde Ballesteros ha explicat -mitjançant una videoconferència amb la resta de ciutats, al capdavant de les quals estava l’alcaldessa de Madrid Manuela Carmena- que “a Tarragona creiem en la participació i per això realitzarem una consulta per decidir una part de les inversions del 2017. Govern obert, així és com volem governar, per la ciutadania i amb la ciutadania”. Ballesteros ha explicat que “abans de finals d’any adjudicarem l’adaptació del nostre municipi a la plataforma”.

Totes les institucions que han signat el protocol podran oferir a la ciutadania un mecanisme de participació directa en la presa de decisions públiques. Entre els ajuntaments que ja han signat el protocol figuren Barcelona, A Coruña, Oviedo o València. Avui, les institucions públiques que han subscrit el protocol són els ajuntaments d’Alacant, Arona (Tenerife), Benalmádena (Málaga), Buenos Aires (Argentina), Buñol, Cádiz, Calvià (Mallorca), Carreño (Asturias), Castellón, Chiloeches (Guadalajara), Ciempozuelos, A Coruña, Getafe, Golmayo (Soria), Huesca, Mendoza (Argentina), Nariño (Colombia), Oviedo, Palma (Mallorca), Pamplona, Rivas Vaciamadrid, Sitges, Talamanca del Jarama, Tarragona, Toledo, San Sebastián de los Reyes, Valdemorillo y Valencia. També ho han fet el Cabildo de Gran Canaria, el Consell de Mallorca, la Diputació de València i la Universidad Complutense de Madrid.