.

Tres dels exemplars que es passegen pel Llorito. Foto: Cedida

Tres dels exemplars que es passegen pel Llorito. Foto: Cedida

Davant de les informacions publicades avui per un mitjà de comunicació sobre la població d’una vintena de porcs vietnamites ubicats al Parc de la Muntanyeta de la ciutat, el Departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Tarragona vol aclarir el següent:

  • El Departament va decidir el dijous 16 de maig construir un tancat provisional per millorar les condicions de vida i la seguretat dels animals i del conjunt de la ciutadania.
  • El projecte ha de contemplar la construcció d’aquest tancat i la instal·lació d’abeuradors i tolbes per subministrar l’aliment. L’espai també ha de disposar d’espais d’ombra per als animals. Aquests dies s’estan cercant pressupostos per escollir la millor opció i executar-la tan aviat com sigui tècnicament possible.
  • Qualsevol actuació que es dugui a terme sempre tindrà en compte tant el benestar i la seguretat dels animals com la convivència dels porcs vietnamites en un espai urbà.
  • En una segona fase es farà una jornada de castració i les analítiques de control, així com la vacunació i el xipatge dels animals.