.

.

TOTS 21


Els descomptes poden arribar al 50% d'inici

Els descomptes poden arribar al 50% d'inici

Comerciants i botiguers ultimen els detalls a poques hores per l’inici d’una nova campanya de rebaixes a la ciutat de Tarragona. Després de la mala collita de l’any passat, els representants comercials tarragonins són optimistes de cara a un període comercial que preveuen “més animat” i que, confien, els aportin uns increments de venda de fins al 10% respecte la mateixa campanya d’ara fa un any.

“La senseació d’esperança no és infundada, aquests darrers dies la cosa ja ha anat una mica millor que l’any passat”, descriu Joan Blázquez, de l’associació de comerciants Via T. D’una banda, explica, “som com els pagesos i depenem del temps”. Així, si en els propers dies el fred repunta “es començaran a vendre abrics a tota màquina”, subratlla. D’altra banda, Blázquez assegura que la gent ja s’ha “acostumat” a les campanyes de rebaixes i molt sovint ja s’esperen a fer el gruix de les compres passat Reis.

Fins a un 10% més de vendes

“I la il·lusió, clar està, es nota”, afirma. Per això Blázquez declara que l’augment de vendes respecte les rebaixes de l’any anterior es pot notar en increments del 5% al 10%. “Hi ha dues coses importants: s’havia perdut l’alegria i la confiança; si no tens alegria ja no surts a comprar i qui tenia els diners per comprar havia perdut la confiança”, relata.

Des de la Via T veuen la llum al final del túnel i defensen que s’engegui la roda: “Si hi ha una major part de gent que es mou, donaran peu a més feina; més compra, més consum, més fabricació, més llocs de feina”, conclou Blázquez.

Confiança també als barris

Les sensacions també són positives al sector comercial dels barris de la ciutat. Des de la Unió de Botiguers de Torreforta, el representant Carlos Legaz espera “poder vendre més”. Ell també ha notat “la gent més animada” i situa un increment de vendes més moderat, entre el 3% i el 4%.

“Sembla que la gent s’hagi reservat per les rebaixes perquè no s’ha venut tot el que s’havia de vendre en les rebaixes”, exposa Legaz. Per això, segurament, “molts comerços ja començaran forts, amb rebaixes de fins al 50%”.

Joan Marc Salvat