.

Cartell de la jornada. A partir de dijous es pintaran elements del mobiliari urbà de diferents barris amb la bandera irisada.

Amb motiu del Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia que se celebra aquest divendres 17 de maig, la conselleria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI+ de l’Ajuntament de Tarragona ha organitzat diverses accions amb l’objectiu de conscienciar a la societat  sobre l’homofòbia, la transfòbia, la bifòbia i la fòbia a la intersexualitat.

La primera acció tindrà lloc aquest dimecres, 15 de maig, amb la xerrada ‘Homes amb homes, espais comuns davant l’homofòbia i la misogínia’, que anirà a càrrec del filòsof, educador i actual responsable del Servei d’Atenció a Homes per a la promoció de les relacions sense violència (SAH) de l’Ajuntament de Tarragona, Lluc Pagès. La Xerrada tindrà lloc a la sala d’actes de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) a les 18 h.

Les accions continuaran l’endemà, dijous 16 de maig, a la plaça Garcia Lorca i a la zona del Mercat de Torreforta. A partir de les 11 h, alumnes de la Casa d’Oficis de Tarragona Impulsa pintaran diversos elements del mobiliari urbà amb la bandera irisada. Fins al pròxim dia 23 de maig, el mateix alumnat pintarà altres elements del mobiliari urbà del centre de la ciutat (plaça Imperial Tarraco), de Llevant (al voltant del Centre Cívic) i dels barris de Bonavista (cruïlla entre els carrers Onze i Vint), Sant Salvador (plaça de l’Església) i de Sant Pere i Sant Pau (plaça Cuba).


Altres notícies:


“Aquests actes de sensibilització i la resta d’accions emmarcades en el Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia permeten donar visibilitat a la comunitat LGTBI+ i defensar els drets d’aquest col·lectiu. Tarragona és una ciutat inclusiva que lluita contra qualsevol mena de discriminació”, ha manifestat la consellera d’Igualtat, Feminismes i LGTBI+, Cecilia Mangini.

Els actes principals tindran lloc aquest divendres 17 de maig amb la penjada de la bandera LGTBI al Balcó del Mediterrani, l’esdeveniment ‘Vine a ballar contra les LGTBIfòbies’ que se celebrarà a les 11 h davant del Quiosquet (Rambla Nova, 84) i la lectura del manifest institucional a les escales de l’Ajuntament de Tarragona a les 12 h.

La commemoració continuarà la setmana del 20 de maig quan les ludoteques de la Xarxa de Centres Cívics oferiran lectures de contes per la diversitat. I la programació es tancarà el 20 de juny a la Biblioteca Pública de Tarragona amb el club de lectura que tindrà com a protagonista l’obra de Luisgé MartínEl amor del revés.

Aquest programa d’actes amb motiu del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia compta amb el suport de diverses àrees municipals, així com el departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Igualtat del govern espanyol.