.

.

TOTS 21


Una imatge de l'entrada del Braç de Santa Tecla. Foto: Ajuntament de Tarragona

Una imatge de l’entrada del Braç de Santa Tecla. Foto: Ajuntament de Tarragona

Després de la infinitat de revetlles, concerts i actuacions musicals que han tingut lloc aquesta nit i matinada passades, Tarragona celebra aquest dissabte el dia gran de la Festa Major, el dia de la patrona, Santa Tecla.

Els protagonistes del matí seran els actes més tradicionals, com l’Ofici de Festa Major a la catedral, que s’inicia amb el trasllat processional de la relíquia del Braç de Santa Tecla des de la seva capella fins a l’altar major. En acabar, serà el moment del seguici popular, que anirà del Pla de la Seu fins a la plaça de la Font, on obsequiarà els assistents amb una tanda de lluïment de cada un dels elements festius.

Ja al migdia, a les 13h, la mateixa plaça de la Font acollirà la Diada Castellera de Santa Tecla amb la participació de les quatre colles locals: Xiquets de Tarragona, Jove dels Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

Els Xiquets de Tarragona en la diada castellera del passat 17 de setembre. Foto: ACN

Els Xiquets de Tarragona en la diada castellera del passat 17 de setembre. Foto: ACN

A la tarda, l’acte més destacat serà la tradicional Professó del Braç de Santa Tecla en la que serà l’última sortida del seguici de totes les festes. L’entrada de la relíquia  a la catedral està prevista per les 21h. Tot el seguici s’obre al seu pas i executa la ballada conjunta. Balls, bestiari, entremesos i representacions al·legòriques la saluden. Els castellers alcen pilars. Les campanes i les salves pirotècniques marquen el lent avançament del braç, i es precipiten la col·lecció de focs d’artifici, l’oripell daurat i la joia pirotècnica de la palma del martiri preparada per la Pirotècnia Martí, de Borriana (Plana Baixa). En acabar, es farà el tancament de la relíquia del Braç de Santa Tecla a la seva capella.

A la nit, diferents espais de la ciutat de Tarragona gaudiran de concerts i actuacions diverses.

Diumenge arribarà el torn d’un altre dels actes més esperats de les festes de Santa Tecla, els pilars caminant, que baixaran des de la plaça de les Cols fins a la plaça de la Font.

A la nit, el Correfoc de Santa Tecla posarà el punt i final a la Festa Major de Tarragona. Un cop acabat, s’encendrà la Traca de fi de festes i el castell de focs artificials.

V.Tapias