.

Turistes russos estiuejant a la Costa Daurada

Turistes russos estiuejant a la Costa Daurada

L’arribada dels visitants d’origen rus s’ha consolidat aquest 2013, any en què per primera vegada els russos són els visitants número 1 a casa nostra. Des de la Diputació de Tarragona, el seu president Josep Poblet ha qualificat 2013 com “un bon exercici” a nivell turístic, que “segueix en la tònica positiva dels últims anys” i ha afirmat que les dues prioritats essencials del Patronat de Turisme són les dues marques turístiques que gestiona, Costa Daurada i Terres de l’Ebre. Alhora, Poblet destaca la importància de l’activitat que genera el litoral, que suposa el 92% del volum de l’economia turística de la demarcació. No obstant això, ha destacat que es treballa també per generar flux de visitants cap a les zones d’interior i potenciar la seva oferta.

Consolidació del turisme rus

En el marc d’aquest creixement, l’aeroport és a punt d’assolir una nova fita que apropa el mercat rus directament al territori, tal com ha anunciat Poblet, que ha destacat l’imminent acord amb Coral Tours, que mou anualment 2,3 milions de russos arreu del món. Una aliança, que es preveu que tingui continuïtat en el futur, i comportarà una operativa de vols xàrter setmanals que connectarà Reus amb Moscou durant la temporada turística. En aquest sentit, el director del Patronat de Turisme, Octavi Bono, ha afirmat que “som el territori que més quota té de mercat rus, però per ara no ens arriben a través del nostre aeroport”.

El turisme rus s’ha situat durant el 2013 per primera vegada al capdavant dels mercats internacionals en nombre de visitants, que en total suposen el 53%. D’aquest percentatge total, i per ordre de més a menys nombre de visitants, trobem el turisme rus (12%), el francès (12%), el britànic (10%), l’holandès (6%), l’alemany (4%), el belga (2%) i l’irlandès (2%). D’altra banda, el 47% dels turistes que rep la demarcació correspon als turistes catalans i espanyols. En general, destaca el bon comportament del turisme rus, francès i britànic, entre altres de caràcter internacional, i la tendència a la contenció del turisme de proximitat i de l’holandès.

Pla d’acció pel 2014

El Patronat ha presentat i aprovat els plans d’accions per a les marques Costa Daurada i Terres de l’Ebre, que en total inclouen 240 noves iniciatives encaminades a incrementar el coneixement de les marques turístiques a través d’eines de difusió i potenciar productes per atraure nous mercats. Josep Poblet ha posat èmfasi en l’acord establert amb Professional Golfers Association, que després de l’èxit de la Fira de Golf IGTM, que es va celebrar el mes de novembre amb la presència de 65 països, organitza “nous episodis de treball compartits” que promouen l’arribada i consolidació del mercat del golf al territori.

Finalment, Poblet ha afirmat que “som un país petit amb un gran potencial”, fent referència als milions d’euros que es generen cada campanya turística i que l’any 2013 s’apropen als 4.500. I ha encoratjat a “donar valor a allò que tenim per poder-ho explicar al món”.