.

El pressupost és de 120.000 euros. Foto: Tarragona Turisme

El pressupost és de 120.000 euros. Foto: Tarragona Turisme

L’Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest divendres, a través del Consell Plenari, dotar pressupostàriament l’arranjament de l’escales d’accés al Pretori romà des de la plaça del Rei. Amb un pressupost de 120.000 euros, el consistori durà a terme una intervenció amb la qual es vol assegurar l’estructura de l’element. Tot i que no hi ha un perill imminent per a les persones, es considera que cal actuar per la via d’urgència, per tal d’evitar la degradació total de l’element. 

Les obres es duran a terme entre 2023 i 2024 i consisteixen en ‘passivar’ les barres d’acer (eliminar l’òxid), fet provocat per les humitats filtrades a través del formigó. Un cop eliminat, s’afegirà el morter de reparació estructural, necessari per evitar de nou les filtracions i protegir així l’acer. 

“Donem sortida de forma immediata a un problema que podria acabar suposant un perill i ho fem amb la rapidesa i la fermesa que cal esperar de les administracions que gestionen la conservació del patrimoni”, ha manifestat el conseller de Patrimoni, Nacho García Latorre, per explicar el perquè de la dotació pressupostària. L’àrea de Patrimoni, que ha anat fent un seguiment del tema, té un projecte que servirà de base per licitar les obres. D’aquest projecte, cal fer una actualització dels danys i dels preus. Un cop encarregada aquesta actualització, es licitaran les obres el més aviat possible. 

V.Tapias

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */