.

Foto d’arxiu de l’edifici de Tabacalera. ACN

L’Ajuntament de Tarragona aposta per l’edifici de la Tabacalera per ubicar-hi la nova Biblioteca Pública de l’Estat que s’ha de fer a la ciutat i que estarà gestionada per la Generalitat. Aquest divendres al migdia a Barcelona, el ministeri i la conselleria de Cultura s’han reunit i han acordat que govern espanyol convoqui enguany el concurs per al projecte arquitectònic de l’equipament, un cop el consistori en decidís l’emplaçament. “És una qüestió de justícia, d’una necessitat real i d’una reivindicació històrica disposar d’una gran biblioteca, la qual ha de ser una realitat a la Tabacalera, la ubicació més idònia per la gran superfície de que es disposa”, ha afirmat aquest divendres a la tarda l’alcalde Rubén Viñuales.

Per Viñuales, la nova biblioteca “ha de ser una peça més de l’actuació global que rebrà la Tabacalera” en els pròxims anys. De fet, està previst destinar-ne una part al centre d’art de la ciutat. Així doncs, l’Ajuntament haurà de comunicar pròximament tant al ministeri com a la conselleria de Cultura la decisió per començar a fer passos per a la redacció del projecte arquitectònic. Al juliol, les tres administracions ja van fer una primera reunió on es va tractar aquesta qüestió.

Segons han apuntat fonts municipals, la nova biblioteca tindrà un mínim de 8.000 metres quadrats. Serà el projecte arquitectònic el que acabarà de definir quines parts de la Tabacalera s’utilitzen finalment. En la reunió d’aquest divendres, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha indicat que l’Estat té l’obligació de fer una biblioteca a cada demarcació i que ara és el torn de la de Tarragona.

ACN

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */