.

A la imatge, un moment del debat

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City (FTSMC) ha participat aquest dimarts al col·loqui ‘Energia i innovació a Europa’, que ha organitzat l’Open Energy Institute a la Sala Magna de l’Hostatgeria del Monestir de Poblet i que ha comptat amb la presència de Philip Lowe, expert en política energètica i director general d’Energia de la Comissió Europea durant el període de febrer de 2010 a desembre de 2013. Una de les conclusions principals del debat, ha plantejat Lowe, ha estat la proposta d’un canvi d’estratègia energètica que advoqui pel consens entre productors i governs. Només així, ha assegurat aquest expert, s’aconseguirà abaratir els costos energètics.

En aquest sentit, s’ha posat damunt la taula un dels principals esculls que existeix en l’actualitat per tal de disminuir l’elevat preu de l’energia. Segons Philip Lowe, “un dels principals problemes d’avui en dia és la regulació de preus. Si aquests són regulats no poden fluctuar seguint les lleis del mercat” i ha animat al govern a observar “com funciona l’autoconsum en altres països de la Unió Europea com, per exemple, Alemanya”.

Més enllà de disminuir la despesa energètica, al debat s’han posat de manifest també les nefastes conseqüències d’algunes de les principals fonts d’energia que s’utilitzen actualment. En paraules de la tinent d’alcalde Begoña Floria, secretària de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City i assistent a la jornada, “afortunadament la Unió Europea ho té clar: la disminució de les emissions i, per tant, una menor pol·lució millora la qualitat de vida de les persones i això redunda en la millora de la salut pública del país”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */