.

.

TOTS 21

Turistes amb maletes, a la terminal d’arribades de l’aeroport de Reus, en el primer avió que aterrà a la capital del Baix Camp des de l’alarma. Foto: Núria Torres

Catalunya va rebre 180.233 viatgers durant el mes de febrer, un 83,6% menys respecte al mateix període de l’exercici anterior. Per demarcacions, Lleida va registrar la caiguda més accentuada durant el mes de febrer. A les comarques de Ponent, el nombre de visitants va reduir-se un 87% en termes interanuals, mentre que la xifra de pernoctacions va caure un 88,5%. A continuació apareix Girona, amb una caiguda del 85,3% en el nombre de visitants i del 87% en les pernoctacions, mentre que a Barcelona la xifra de turistes va reduir-se un 83,3% i la de pernoctacions un 85,6%. Finalment, l’arribada de turistes a Tarragona va caure un 77,6% el febrer, i el nombre de pernoctacions va reduir-se un 78,4%.

A causa de les restriccions per frenar l’expansió de la covid-19, la caiguda durant el segon mes de l’any va ser similar a la dels últims cinc mesos, situant-se novament per sobre el 80%, segons les dades provisionals publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Al febrer, l’arribada de turistes estrangers a Catalunya va caure un 93,6%, mentre que la xifra de visitants procedents d’altres punts de l’Estat va reduir-se un 69,4%. Pel que fa al conjunt de l’estat espanyol, es van rebre 1,15 milions de turistes al febrer, un 82,1% menys en comparació al mateix mes de l’any passat.

Pel que fa a les pernoctacions de turistes, a Catalunya se’n van registrar 339.869 durant el febrer, un 85,8% menys en termes interanuals. La davallada és similar al conjunt de l’Estat (-86,5%), amb 2,38 milions de pernoctacions. Malgrat la forta caiguda, Catalunya es manté com la tercera comunitat que més visitants rep, només superada per Madrid i les Illes Canàries.

Pel que fa al grau d’ocupació, a Catalunya es van cobrir el 16,7% de les places ofertes al febrer. Al conjunt de l’Estat la xifra és pràcticament la mateixa, amb un grau d’ocupació del 16,4%.

ACN