.

L'escriptor occità Frederic Mistral

Els dies 22 i 23 d’octubre a les 19.30 h arriba a Tarragona la Mòstra de Cinèma Occitan 2014. Les projeccions seran a la sala d’actes del Departament de Cultura de la Generalitat (c. Major, 14).

Concretament, el dia 22 es projectarà ‘La caça a l’espèra’ i ‘Frédéric Mistral’. I, a continuació, Magí Sunyer, professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili, pronunciarà la conferència ‘Mistral, els felibres i la Renaixença’. L’endemà es podrà veure ‘Aran ath limit’ i ‘Raymond Lagardère. Gemèir de Gasconha’. L’endemà clourà aquesta edició de la Mòstra a Tarragona Jusèp M. Boya, director del Museu d’Història de Catalunya i activista aranès, que parlarà de la importància de la Mòstra en la recuperació de l’occità a la Vall d’Aran.

Amb motiu del centenari de la mort de Frédéric Mistral, un dels escriptors occitans més rellevants de la renaixença de la llengua occitana del segle XIX, a més de la pel·lícula i la conferència sobre aquest personatge, la Mòstra a Tarragona comptarà amb l’exposició ‘Frederic Mistral. La terra i els somnis’.

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura organitza la Mòstra per promocionar i divulgar la llengua i la cultura occitanes a Catalunya a través de la creació audiovisual en occità. Al mes de gener passat ja es va organitzar una presentació de la Mòstra, oferint un tast del que va ser l’edició de 2013. Ara Tarragona s’incorpora a la llista de trenta-una localitats que l’acolliran enguany.