.

.

TOTS 21


La jornada es durà a terme al Palau de Congressos.

La jornada es durà a terme al Palau de Congressos.

La Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona organitza unes jornades que els dies 23 i 24 de novembre explicaran al Palau de Congressos les novetats al voltant de l’assejament sexual en diferents àmbits que contempla la nova Llei de garantia integral de llibertat sexual.

Segons explica la consellera Cinta Pastó, que inaugurarà les jornades “No esperis un no rotund: només el sí és sí” demà dimecres a les 9.45 hores, la Conselleria que lidera preveu l’assistència de més de 200 persones entre els dos dies que dura l’esdeveniment, que forma part de la programació global que impulsa la mateixa Conselleria amb motiu del 25N, Dia Internacional per l’erradició de la violència contra les dones.

Pel que fa al programa de les jornades, el 23 de novembre s’explicaran les novetats més destacades de la Llei orgànica 10/2022, de 6 de setembre, de garantia integral de llibertat sexual al voltant de l’assetjament sexual i per raó de sexe a empreses, PIMES i entitats. Per a la prevenció de l’assetjament sexual al treball, el context se situarà en l’àmbit laboral. Se’n parlarà des de la visió laboralista i de l’advocacia i de com s’ha d’elaborar un protocol propi.

El dia 24, d’altra banda, les jornades comptaran amb la presència de cinc dones que parlaran en primera persona sobre l’assetjament de carrer. Aquesta és una de les novetats que és present a la Llei de garantia integral de llibertat sexual. Amb aquestes vivències, es donarà un enfoc interseccional amb els diferents perfils de les dones convidades a la jornada.