.

La Mostra VOC (Versió Original en Català), impulsada per Òmnium Cultural, arrenca el proper dijous 16 de novembre als Cinemes Texas de Barcelona i farà arribar, de manera simultània a 27 poblacions, el talent audiovisual català en uns guardons oberts al públic a través d’un premi popular, que se sumarà als Premis VOC, atorgats per un jurat.

En total s’han presentat 342 obres, de les quals, 331 curtmetratges i 11 de nous formats. D’aquestes propostes, 9 curtmetratges i 3 websèries, videoblogs i nous formats audiovisuals presentades, formen part de la selecció final que podrà veure’s a 31 ubicacions diferents —cinemes, teatres, ateneus, etc.— en dues sessions de d’una hora i mitja i una hora. Cada sessió, de dues parts, té un cost de 2 € per entrada. El resultat dels premis es donarà a conèixer dijous 1 de desembre en una festa a la Sala Luz de Gas de Barcelona i inclouen diverses dotacions econòmiques de fins a 4.000 euros.

El jurat, format per Ramon Térmens, Gina Tost, Carol López, Jaume Martí, Alba Cros i Judith Colell atorgarà un premi al Millor Curtmetratge (creació de durada màxima de 20’ si és ficció i 30’ si té caràcter documental. Per cadascuna de les dues categories hi haurà també el premi del públic a través de les votacions populars recollides al llarg de la Mostra VOC.

Els curtmetratges es podran votar en el transcurs de la Mostra i les websèries, videoblogs i altres produccions audiovisuals a través del web www.voc.cat.

La Mostra VOC tindrà lloc a 31 espais diferents de 27 poblacions del territori: Girona ciutat, Figueres, Roses, la Garriga, Cardedeu, Sant Celoni, St Feliu del Llobregat, St Just, Molins de Rei, Esplugues, Ribes de Freser, Olot, Mataró, El Masnou, Igualada, Vic, La Seu d’Urgell, Berga, Sabadell, Cerdanyola, Terrassa, Rubí, St Cugat del Vallès, Tarragona, Reus, Barcelona (4 espais) Móra d’Ebre i Palafrugell.

El projecte VOC, premis i mostra d’audiovisuals en català, impulsat per Òmnium Cultural, té com a objectiu potenciar la producció en llengua catalana així com la creació nous públics per a l’audiovisual i el cinema català, fomentant el coneixement de l’oferta en aquest idioma, ja sigui en versió original, subtitulada o doblada.