.

.

TOTS 21

Aquest divendres 8 d’octubre a partir de les 19.30 h, el Teatre Tarragona acull l’estrena del documental ’50 anys d’Òmnium Tarragonès’, una producció d’Òmnium Cultural del Tarragonès en col·laboració amb la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona, i amb guió, gravació i muntatge a càrrec de S. Morris Produccions.

El documental pretén oferir un recorregut per la trajectòria de l’entitat, posant de manifest els canvis que ha sofert la delegació territorial al llarg dels seus cinquanta anys a través de testimonis directes de la seva història. Així, l’audiovisual és el puzzle resultant d’una vintena d’entrevistes fetes a persones destacades de l’entitat, com els socis fundadors Josep Sendra i Ramon Marrugat; els expresidents i expresidentes de la delegació del Tarragonès Olga Xirinacs, Lluís-Carod Rovira, Núria Aguadé, Joan Andreu Torres i Rosa Maria Codines; o Jordi Cuixart com a president d’Òmnium Cultural.

Les entrevistes han estat enregistrades al llarg d’aquest 2021 (sempre que la pandèmia ho ha permès) a diferents indrets de la ciutat, com els Jardins de l’Alguer, la Cooperativa Obrera, el Teatre Metropol, el Palau de Congressos o el local d’Òmnium Tarragonès a la Rambla Nova. La producció compta amb imatges del fons d’Òmnium Cultural del Tarragonès o de la Llibreria de La Rambla, custodiats a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona, així com amb imatges cedides per la televisió pública del Camp de Tarragona Tac12 i també de la mateixa entitat Òmnium Cultural.

L’estrena s’emmarca en la programació 14 d’abril de 1931: 90 anys de la Segona República de l’Ajuntament de Tarragona. L’assitència és gratuïta amb invitació, amb un màxim de dues per petició que es poden demanar des del 5 d’octubre a http://entrades.tarragona.cat.

Redacció