.

Presentació de la prova, que començarà a l’Arrabassada i aplegarà més de 200 esportistes d’arreu de Catalunya. Foto: Cedida

El Club Natació Tàrraco ha presentat aquest dimarts a la platja de l’Arrabassada la nova competició esportiva Tàrraco Aquatló, que se celebrarà aquest dissabte i compta amb la col·laboració de Tarragona Esports.

La prova, emmarcada dins del calendari de competició de la Federació Catalana de Triatló, aplegarà més de 200 esportistes d’arreu de Catalunya i combina dues disciplines: la natació en aigües obertes i la cursa a peu, i hi participaran esportistes de totes les edats entre les categories benjamina i absoluta. Hi haurà diversos recorreguts, segons la categoria: la natació es desenvoluparà sempre a la platja de l’Arrabassada, mentre que la cursa a peu serà pels voltants d’aquesta, arribant a la platja del Miracle en la distància més llarga.

Durant la seva presentació, el president del CN Tàrraco, Àlex Jerez, ha destacat que després de 60 anys i amb una secció forta de triatló, “enguany ens aventurem a muntar un aquatló a la platja de l’Arrabassada com a punt idíl·lic per a la pràctica esportiva”. El president ha remarcat que a Tarragona no es fa cap prova d’aquestes característiques i aquesta en serà la primera.


Altres notícies:


Per la seva banda, el conseller d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez, ha felicitat el club per a la iniciativa de portar un aquatló a la ciutat i ha destacat que, “gràcies a clubs com el CN Tàrraco, la ciutat té cada vegada més agenda esportiva, perquè els clubs que són la base per tal que l’activitat esportiva creixi”. En aquest sentit, Álvarez s’ha mostrat convençut que aquesta edició serà “la primera de moltes més aquatlons” i ha avançat que la prova és la primera activitat d’un calendari estiuenc carregat de  molta activitat en diferents pràctiques esportives.

Pere Mallafré, coordinador esportiu del CN Tàrraco ha convidat a la ciutadania a venir a veure la prova, “hi haurà molt nivell ja que puntua per la Copa Catalana i pel Jove Aquatleta Complet”. El coordinador ha explicat que, amb aquesta nova prova, el club vol apropar l’aquatló als i les esportistes de la ciutat. Encara hi ha temps per apuntar-se, les inscripcions estaran obertes fins dijous.