.

.

TOTS 21


Logo La Marató de TV3

Logo La Marató de TV3

La Marató de TV3 tornarà a posar a prova l’altruisme de la societat aquest diumenge, 15 de desembre, quan celebrarà la seva 22ª edició, en aquesta ocasió, per a recaptar fons per a la investigació de les malalties neurodegeneratives. Tarragona ha organitzat 350 activitats.

El programa, de 15 hores de durada, serà conduït a TV3 pels periodistes Núria Solé, de Tarragona,  i Roger de Gràcia, a partir de les deu del matí. Dues hores abans, a les vuit, obrirà la jornada la periodista Sílvia Cóppulo i el seu equip amb una edició especial del programa ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio que estarà dedicat també a La Marató fins a les dues del migdia.

Sota el lema ‘la solidaritat no degenera’, TVC i Catalunya Ràdio oferiran una programació on les entrevistes i els reportatges a malalts i metges tindran un major pes amb l’objectiu de donar a conèixer unes patologies per les quals no hi ha encara curació. “Volem divulgar i sensibilitzar, més encara que l’any passat, per explicar de forma senzilla però amb rigor la gran diversitat d’aquestes malalties”, destaca el seu director, Lluís Bernabé.

Enguany s’han programat gairebé 2.000 activitats de suport i solidaritat arreu del territori per recaptar fons per La Marató, unes activitats que tindran també un espai propi en format de reportatges i connexions en directe durant el programa especial de diumenge. En el cas de Tarragona, s’han organitzat 350 actes diversos per contribuir a la causa.

La Fira de Barcelona tornarà a ser la seu central telefònica amb 776 línies per recollir els donatius dels ciutadans, juntament amb les altres seus al Palau de Congressos de Girona, on s’habilitaran 100 línies telefòniques més, el Port de Tarragona, que fa més de 15 anys que col·labora, tindrà 75 línies, i la Universitat de Lleida, amb 50 més. Totes elles funcionaran gràcies a la col·laboració de 2.400 voluntaris.

La Rambla Nova acollirà el gruix dels actes de Tarragona

Aquest diumenge, el gran dia de la Marató, la ciutat serà un dels puntals amb l’organització de la campanya ‘Un país normal és solidari’ d’Òmnium Cultural, que tindrà la Rambla Nova com a escenari perquè els ciutadans puguin fer les seves aportacions econòmiques i participin d’unes activitats que començaran a les 10:30 hores amb una xocolatada.

L’acte central serà la realització d’un mosaic amb el text de la campanya (‘Un país normal és solidari’), les lletres del qual s’aniran omplint amb monedes d’un euro que aportaran els ciutadans. Les activitats inclouran també el cant de nadales per part de les escoles Saavedra, Del Carme i Pau Delclòs (10:50 h), un espectacle infantil (11:30h) a càrrec de Sidral, sardanes (11:45h) a càrrec de Tarragona Dansa, una cercavila dels Sacaires (11:30h) i a partir de les 12:15, l’enlairament de pilars per part de les quatre colles castelleres de la ciutat: els Xiquets del Serrallo, els Xiquets de Tarragona, La Jove i Sant Pere i Sant Pau. A les 12:30 actuarà la Jazz Band Orquestra d’Altafulla i a la una serà l’hora del vermut. Mitja hora després s’organitzaran balls en línia amb els balladors del grup de country de Sant Pere i Sant Pau.

A més, la 2a. Cursa Solidària a favor de la Marató de TV3 que es disputarà al Moll de Costa del Port de Tarragona, a partir de les 10 hores, organitzada per Club d’atletisme Athletic Track Bikila.