.

Foto de família amb la voluntària 2017. Foto: Joan Marc Salvat

Foto de família amb la voluntària 2017. Foto: Joan Marc Salvat

L’organització dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 està de celebració i és que, tan sols un any després d’iniciar la campanya per captar voluntaris, “s’han superat les expectatives”. En concret, ja hi ha 2.276 voluntaris d’un projecte que, quan s’estigui desenvolupant, requerirà d’un equip humà format per unes 3.500 persones. La projecció és bona, tal i com ha remarcat la responsable del voluntariat, Bito Fuster, i és que “totes les seus estan aportant voluntaris”.

Entre les xifres que l’organització de Tarragona 2017 ha donat a conèixer, aquest dijous als jardins de l’Amfiteatre, destaca que un 61% dels voluntaris són dones; més de la meitat tenen estudis universitaris; el 43% són majors de 25 anys i, per últim, que el 15% dels voluntaris són de fora de l’Estat espanyol.

La responsable de voluntariat ha destacat que, al llarg d’aquest últim any, unes 900 persones han participat de la formació “tant teòrica com de pràctica activa que hem anat organitzant”.

En la mateix línia s’ha expressat Javier Villamayor, comissionat de l’Ajuntament de Tarragona pels JJMM: “Ni en les nostres millors previsions imaginàvem tenir tants voluntaris”. Ara, però, “no volem només captar molts voluntaris sinó oferir-los una formació adaptada i que els serveixi un cop acabat els jocs; i, en cas d’estar en situació d’atur, que els faciliti la incorporació al món laboral”. Al seu torn, Ramon Cuadrat, director general de Tarragona 2017, ha volgut agrair la tasca dels voluntaris, sobretot, per “la gran resposta de la ciutadania i, no només de la ciutat de Tarragona, sinó de totes les seus”. Un fet que, pel director dels Jocs, “ens omple d’energia per seguir treballant conjuntament per fer del voluntariat de Tarragona 2017 un exemple a seguir per futures edicions dels Jocs Mediterranis”.

Cursos formatius

A partir del tercer trimestre del 2014, es donarà el tret de sortida als cursos de formació pels voluntaris. Uns cursos que es basaran en quatre grans eixos: idiomes, habilitats comunicatives, turisme i foment de la pràctica esportiva. En aquest sentit, ha subratllat Villamayor, “treballarem conjuntament amb el SOC perquè els voluntaris puguin acreditar l’experiència adquirida”.

En el balanç d’aquest primer any de voluntariat, l’organització també ha volgut retre homenatge a la voluntària 2017, Beatriz León Martínez, de 32 anys, natural de Mèxic i afincada a Tarragona. que ha rebut com a obsequi un passi anual a les piscines municipals i dues invitacions per un dels espectacle de primavera dels Teatres de Tarragona.

Joan Marc Salvat

/* JS para menú plegable móvil Divi */