.

Els regidors Ivana Martinez i Javier Villamayor, presentant el conjunt d'actes. Foto: Mauri Fernández

Tarragona 2017 recupera una de les marques de la casa que havia quedat abandonada, en principi perquè faltava molt de temps per la celebració dels Jocs Mediterranis: les festes populars que mobilitzen la ciutadania.

Així, el proper 30 de juny faltaran tres anys justos per l’inici dels Jocs Mediterranis i per aquest motiu, el Club dels Tarraconins i Tarragona 2017 organitzaran el proper diumenge 29 de juny la Festa de l’Esport.

Acompanyats per la Nineta i l’Ivori, els més petits de la casa podran gaudir dels tallers esportius i inflables aquàtics que s’instal·laran a la piscina i al pavelló del Serrallo durant el matí. La festa, que serà d’entrada gratuïta, tindrà un horari d’11 a 14 hores i comptarà també amb un vermut solidari per a grans i petits en benefici de l’Escola SOLC.

La consellera de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Ivana Martinez, i el tinent d’alcalde dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, Javier Villamayor, han presentat la Festa de l’Esport aquest matí a l’Espai Jove Kesse.

Ivana Martinez ha agraït en primer lloc la col·laboració dels clubs i entitats participants a la Festa i ha destacat que “en el llarg camí fins als Jocs del 2017 el Club dels Tarraconins vol ser un actiu important. Tarragona 2017 és un projecte de territori, un projecte de tots i els nens i nenes també han de viure’l i participar-hi activament. En aquest sentit, aquesta Festa és una oportunitat extraordinària per potenciar la pràctica esportiva i els hàbits de vida saludable ja des de ben petits”.

Per la seva part, el tinent d’alcalde dels Jocs ha afegit que “no només falten tres anys per l’inici dels Jocs sinó que també fa un any exacte que l’alcalde va rebre a l’estadi de Mersin la bandera dels Jocs. Volem que també els més petits coneguin i s’impliquin en els Jocs i quina millor manera de fer-ho que organitzar amb el Club dels Tarraconins la Festa de l’Esport, on els més petits podran començar a sentir-se esportistes practicant alguns dels esports que veurem als Jocs l’any 2017”.

Activitats per a tots els gustos

Està previst que la Festa del Club dels Tarraconins, que se celebra anualment, es realitzi des d’aquest 2014 fins l’any 2017 la Festa de l’Esport i es faci en col·laboració amb Tarragona 2017. D’aquesta manera, cada any es muntaran diferents tallers relacionats amb algun dels esports presents als Jocs Mediterranis. Aquest any, la Festa comptarà amb els següents esports dels Jocs, coordinats pels següents clubs i entitats de la ciutat:

Petanca – Club Esportiu Solc (exterior de la Piscina)

Tennis taula – Wala i Royal Tarraco (exterior de la Piscina)

Karate – Karate Club Shuto (primer pis de la Piscina)

Atletisme – Secció d’Atletisme del Club Gimnàstic Tarragona (exterior del Pavelló)

Bàsquet – Club Bàsquet Tarragona (exterior del Pavelló)

Judo – Club Dojo Tarraco (interior del Pavelló)

Gimnàstica Rítmica – Secció de Gimnàstica Rítmica del Club Gimnàstic Tarragona (interior del Pavelló)

Inflables aquàtics i vermut solidari

Aquests esports conviuran amb altres activitats programades a la Festa com l’Inflaesport (inflables aquàtics organitzats pel Grup Serviesport situats a l’interior de la piscina del Serrallo), els Jocs Tradicionals organitzats pel Museu del Port i un taller de graffitti impartit per Trifon Maynou on conèixer de primera mà aquesta tècnica. Aquest taller de graffiti estarà situat al costat de la carpa dels Tarragona 2017, a l’exterior de la piscina.

Al final del taller, el graffiti resultant quedarà visible a l’exterior de la piscina del Serrallo.

D’altra banda, els organitzadors del Feel Vermut organitzaran un vermut amb dues versions, el de tota la vida i el vermut infantil, ambdós ideats com a vermut solidari, els beneficis del qual es destinaran a l’Escola Solc.

La Nineta i l’Ivori no faltaran a la cita on també participaran més d’una vintena de voluntaris dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

Mes informació en aquest enllaç.