.

Imatge virtual de la futura Anella dels Jocs, que es construirà a Campclar

El comitè organitzador de Tarragona 2017 ha demanat les darreres setmanes a les federacions esportives d’Espanya i de Catalunya la seva màxima implicació perquè als Jocs del Mediterrani acudeixin esportistes d’alt nivell. El comitè està buscant la implicació de les federacions per aconseguir el màxim nombre d’esportistes d’alt nivell, a l’hora que també cerca la implicació dels esportistes locals.

“Si les federacions esportives espanyoles s’hi impliquen portant els millors esportistes, això provocarà un efecte dominó en altres seleccions potents, com França o Itàlia, que també voldran estar a un alt nivell competitiu”, ha dit a Tarragona21 el màxim responsable tècnic del comitè, Ramon Cuadrat.

També es confia en un increment en el nombre de participants espanyols. Als darrers Jocs de Mersín (Turquía) hi van participar 250 esportistes espanyols. Es confia a superar de forma clara aquesta dada.

Una segona petició cursada pel comitè a les federacions ha estat que ajudin a implementar l’esport que es disputi en cada seu. En aquest procés també hi participa la Universitat Rovira i Virgili amb un projecte educatiu i també a través de la captació i formació de voluntaris. A data d’avui, Tarragona 2017 compta amb 1.670 voluntaris, dels quals 110 són de Barcelona. Així, es busca que els esports que es disputin a les subseus pugui, acabats els Jocs, seguir practicant-se en aquest lloc ni que no hi tinguin tradició.

D’altra banda, la el quadre definitiu de les disciplines esportives que rebrà cada subseu no es coneixerà fins més endavant.

/* JS para menú plegable móvil Divi */