.

Un moment de l’acte de cloenda del festival Tarraco Viva. Foto: Cedida

Aquesta tarda s’ha dut a terme l’acte de cloenda de la XXVIa edició del Festival Tarraco Viva i en acabar tant el director del festival, Magí Seritjol, com el conseller de Patrimoni, Nacho García, han volgut atendre els mitjans de comunicació. García ha destacat la satisfacció per un any carregat de participació i èxit en tots els àmbits, per tant, ha manifestat haver assolit la voluntat de ser “el gran festival de reconstrucció històrica de Catalunya i un dels més importants d’Europa”.


Altres notícies:


D’entre les xifres cal destacar les 25.000 persones que s’estimen com a xifra inicial, partint de les 8.000 el primer cap de setmana gràcies també a “la nova programació als espais culturals del Port de Tarragona“, segons ha explicat García; així com exhaurint totes les entrades dels espectacles de pagament i que requerien invitació, i omplint la resta.

‘Es el gran festival de reconstrucció històrica de Catalunya i un dels més importants d’Europa’. Nacho García

En una edició també més completa que els darrers anys ja que “creiem que ha estat l’edició dels darrers anys més completa pel nombre d’activitats, uns 350 actes i en més espais que mai, 41 i que ha tingut la millor acceptació pel que fa a assistents” segons ha apuntat el conseller. Han estat molts els tarragonins i tarragonines de la ciutat i de les seves comarques, juntament amb visitants de Catalunya i altres indrets d’Espanya (com el grup organitzat per l’agencia de viatges arqueològics Pausanias), els que han passat pel festival. Destacar també la presència europea amb diferents col·lectius de França.

La participació de la ciutat i les seves entitats, ha estat molt gran, tant pel que fa a participants, amb tots els grups de recreació històrica, com moltes entitats culturals de la ciutat implicades fent o organitzant activitats directament pel festival. Cal destacar també “la implicació i agrair la feina i col·laboració de tots els museus de Tarragona” ha tancat el conseller. Son el Museu d’Història de Tarragona, Museu Nacional d’Arqueologia de Tarragona, Museu del Port de Tarragona, Museu d’Art Modern de Tarragona, Museu Diocesà, Museu Bíblic.

L’Ager Tarraconense, l’aposta del festival en el territori segueix creixent. Aquest any han participat Altafulla, Cambrils, Constantí,Els Pallaresos, Reus, Salou i Vila-rodona. A la roda de premsa d’aquesta tarda s’ha apuntat la incorporació d’un municipi més l’any vinent, que seria Torredembarra.

El director del Festival, Magí Seritjol, que s’ha mostrat molt satisfet del desenvolupament general de tot el certamen, ha volgut destacar “el Port de Tarragona com a espai de trobada del festival, que ha arribat per quedar-se i amb la voluntat de seguir creixent l’any que ve”. Així com la tasca engrescadora i cada vegada més implicada dels municipis, “com ho demostra que l’any que ve inclourem Torredembarra dins de l’Ager”.

De cara al 2025, Seritjol ha anunciat en l’acte de cloenda el tema central que ens trobarem en la XXVIIa edició, que serà el Populus. “Aquest tema ens permet parlar de tota aquella gent que va crear una civilització i també de moltes coses de l’actualitat: feminisme, nazisme, cultura, sostenibilitat”, en definitiva “parlarem de molts temes d’ara amb la visió del passat” ha reblat el director.

Així mateix des de l’organització es vol agrair la implicació i ressò cada vegada més gran dels mitjans de comunicació a Catalunya; amb la participació directa en programes de ràdio i edicions especials en premsa escrita, a nivell nacional. I pel que fa als mitjans locals, agrair un any més el seguiment intens i implicat en el festival. Les xarxes socials s’han incrementat en el nombre de seguidors, en més de 2.500 persones inscrites als diversos canals.