.

.

TOTS 21


Una vista de l'Amfiteatre. Foto: Tinet.cat

L’Amfiteatre es trasllada des del proper 11 de febrer als barris de la ciutat, en concret als seus centres cívics, per apropar a tota la ciutadania la seva història. Sota el títol ‘El Museu: la teva història’, des de l’Ajuntament es posa en marxa una primera edició d’una exposició itinerant que aproparà els monuments i el patrimoni de Tàrraco a totes aquelles persones que visitin els centres cívics durant els propers mesos. En concret, les dates són les següents:

Sant Pere i Sant Pau: del 10 al 24 de febrer.

Part Alta: del 3 al 17 de març.

Torreforta: del 21 d’abril al 5 de maig.

Bonavista: del 2 al 16 al juny.

L’horari de l’exposició és el dels centres cívics, de dilluns a divendres de 8:00 a 21:00 i els dissabtes de 9:00 a 14:00h.

La regidora de Patrimoni, Carme Crespo, i la de Centres Cívics, Ivana Martínez, aquest matí

La regidora de Patrimoni, Carme Crespo, i la de Centres Cívics, Ivana Martínez, aquest matí

La mostra la conformen diferents làmines reconstructives obra de Jordi-Lluís Rovira, que repassen les diferents etapes i usos que al llarg de gairebé dos mil anys ha viscut l’Amfiteatre. El visitants també podran gaudir in situ de l’audiovisual ‘Amphiteatrum, Memoria Martyrium et Ecclesiae’, producció audiovisual coproduïda per l’Ajuntament, l’ICAC i el Museu Bíblic.

Es tracta d’una producció basada en les dades obtingudes de la intervenció arqueològica els anys 2010 i 2011 a la basílica visigòtica de l’Amfiteatre i exposa de manera diacrònica els diferents usos que ha tingut aquest recinte construït en època romana. El documental va ser publicat el 2013, mateix any en què va participar al festival internacional de cinema arqueològic de Bidasoa.

“Aquesta activitat tindrà continuïtat. De fet, el proper monument que s’acproparà a la resta de la ciutat és les Muralles”, explica la tinent d’alcalde de Patrimoni, Carme Crespo. La consellera responsable dels Centres Cívics, Ivana Martínez, afegeix: “Volem que el patrimoni històric de la ciutat arribi a tots els tarragonins, un llegat que està al centre de la ciutat. Per això, és una molt bona iniciativa portar aquesta exposició itinerant als centres cívics, que aglutinen tanta gent en totes les activitats que programem”.