.

El Quixot, del qual se celebren 400 anys. Foto: erasmus.ufm.edu

El Quixot, del qual se celebren 400 anys. Foto: erasmus.ufm.edu

Com ja és habitual, els Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona fa una crida als lectors i lectores que estiguin interessats a participar en les lectures que s’organitzen cada any per Sant Jordi en el marc de l’activitat “La veu em frisa”. L’objectiu: acostar aquesta festa a les persones que es troben en situacions que no els permeten celebrar-la al carrer, perquè són en hospitals, residències de gent gran, etc.

Es tracta de llegir una selecció de textos elaborada per la Biblioteca Pública de Tarragona, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, la Direcció General de Política Lingüística i l’Escola Oficial d’Idiomes, que es facilitarà amb antelació als lectors. Són textos breus, com ara faules, algun poema, etc. A l’inici de l’acte es fa una presentació i després es van introduint les diferents lectures.

Enguany Sant Jordi cau en dissabte i per aquest motiu hi haurà força actes que es faran en altres dies al voltant d’aquesta data. Com és natural, l’objectiu és fer lectures a tots els centres i, alhora, que els lectors s’hagin de desplaçar al mínim. Per això prevaldran les necessitats d’organització a l’hora d’assignar els centres i pel mateix motiu és important que, si algú no té disponibilitat per desplaçar-se o es troba en qualsevol situació que pugui limitar la seva col·laboració, ho faci saber en el moment de comunicar la seva participació i es tindrà en compte.

Les persones voluntàries poden expressar les seves preferències i es mirarà d’encaixar al màxim l’oferta i la demanda, amb el criteri bàsic de la proximitat geogràfica. Però no es pot garantir, d’entrada, que els lectors puguin triar el centre on els agradaria més anar a llegir.

Per formar part de la llista de lectors, cal adreçar-se al Departament de Cultura (977 251 483) i demanar per Assumpta Tomàs, o enviar un missatge de correu electrònic a l’adreça atomasc@gencat.cat abans del dia 18 de març. Durant la primera setmana d’abril, les persones que s’hagin ofert per llegir rebran la confirmació del lloc i l’horari que els ha correspost, a més del dossier amb els textos.

Llocs on es realitzaran les lectures:

Dimecres 20 d’abril

Residència Santa Tecla Ponent (11 h) ; Residència i Centre de dia per a gent gran de Reus (11 h)

Dijous 21 d’abril de

Residència Santa Tecla Llevant (11 h)

Divendres 22 d’abril

Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona (11 h) ; Residència Mare de Déu de la Mercè de Tarragona (11 h) ; Residència l’Onada de Tarragona (11 h) ; Residència Les Alzines de Tarragona (16.30 h) ; Residència Cambrils Suite (16 h) ; Centre Sociosanitari Ciutat de Reus (11 h) ; Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Sociosanitari) (16 h) ; Centre Sociosanitari i Residència Assistida Salou (11 h) ; Pius Hospital de Valls (Sociosanitari) (11.30 h) ; Policlínica Comarcal del Vendrell (16 h) ; Residència La Muntanyeta del Vendrell (17 h)

Dilluns 25 d’abril 2016

Residència de Vila-seca (15.30 h)