.

.

TOTS 21

L'AP-7, al sud de la província de Tarragona. Foto: Territori.scot.cat

Amb l’objectiu de minimitzar possibles afectacions viàries aquest diumenge, 11 de maig, arran de la celebració de l’Extreme Man Triathlon 2014 a Salou, el Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, posarà en funcionament un dispositiu especial de trànsit.

Aquest triatló de mitja distància consta de dues proves amb un circuit de 1.900 metres de natació, 90 km de ciclisme i 21,5 km de cursa a peu.  Per això, diumenge al matí, a les 06.00 hores, es procedirà a tallar el trànsit al tram urbà de Salou on es duu a terme la prova i paral·lelament es tallarà també l’A-7 (extrem sud) i la C-31B. Es preveu que la situació es pugui normalitzar a l’A-7 cap a les 11.30 h.

L’alternativa principal a l’A-7 serà l’AP-7 a la sortida número 38 en sentit Salou, que serà gratuïta fins a la sortida 35 (Salou – Vila-seca). Així, aquells vehicles que agafin l’AP-7 rebran un tiquet de gratuïtat a l’entrada del peatge de la concessionària Aumar.

Aquest triatló provocarà afectacions viàries que poden ocasionar algunes retencions puntuals o desviaments en carreteres de la xarxa viària principal i secundària del municipi de Salou. Les vies principals afectades pel pas dels atletes i les mesures que l’SCT establirà són les següents:

Autovia: Tall A-7 i desviament N-340 PK 1122:

Per tal de facilitar la tasca dels Mossos d’Esquadra de Trànsit i impedir l’accés a la zona de la cursa, a les 06.00 hores es desviarà tot el trànsit de la N-340 en sentit Nord per la sortida 1123 cap a L’Hospitalet de L’Infant per la N-340. Els vehicles que circulin en sentit nord no podran enllaçar amb l’A-7, que estarà afectada per la cursa fins a la sortida 1151. Els vehicles tindran com alternativa la N-340 i l’autopista AP-7, que serà gratuïta de la Sortida 38 a la 35 (Salou-Vilaseca).

Carretera C-31B: Plaça Europa – TV-3146:

Per tal de facilitar la tasca dels Mossos d’Esquadra de Trànsit i impedir l’accés a la zona de la cursa, a les 06.00 hores es desviarà tot el trànsit de la carretera C-31B (sortida 5), en ambdós sentits.

Accés a la C-14 des del vial d’enllaç de la sortida 35 de l’AP-7

Es tallarà a la circulació el vial d’enllaç en sentit Salou “C14”, de la sortida 35 de l’AP-7. Els vehicles  que surtin per l’AP-7 per la sortida 35 podran continuar, sense desviament,  cap a Vila-Seca (A-7 Tarragona-Barcelona) i Port Aventura.

Els usuaris que circulin pels trams afectats han de seguir en tot moment les indicacions dels agents dels Mossos d’Esquadra operatius.

Les afectacions viàries derivades d’aquests actes esportius es poden consultar a través del 012, del Twitter de l’SCT @transit, el web www.gencat.cat/transit i a través de les cròniques radiofòniques de diversos mitjans de comunicació.