.

Els actors de 'Fill de Caín', durant la preestrena celebrada a Tarragona

L’Acadèmia del Cinema Català ha comunicat que la gala dels VI Premis Gaudí d’aquest diumenge 2 de febrer se celebrarà “amb tota normalitat”. A causa de la vaga dels treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), enlloc d’emetre’s en directe per TV3, com estava previst, es podrà veure per la Xarxa Audiovisual Local (XAL). Al Camp de Tarragona es podrà seguir per TAC 12 i Canal Reus TV, mentre que a les Terres de l’Ebre ho emetrà Canal Terres de l’Ebre. L’emissió de la gala començarà a les 21 hores.

No ha sentat gens bé la vaga dels treballadors de TV3 a l’Acadèmia, i en un comunicat de premsa es constata el malestar que ha sentat una protesta que deixa la gala fora dels focus de TV3: “Agraïm la rapidesa amb què la XAL ens ha ofert aquest servei per salvar les dificultats en què la vaga de Televisió de Catalunya ha situat la gran festa anual del cinema català”, afirma, i especialment “tenint en compte el moment dificilíssim pel qual estan passant els nostres professionals independents, que han treballat amb una gran imaginació i talent per fer arribar les pel·lícules al nostre públic”.

Tarragona desfilarà per la catifa vermella

Un dels moments màgics de la gala serà la de la catifa vermella, que arrencarà a les 20 hores. Bona part dels convidats arribaran en cotxes i passaran per un gran ‘photocall’ de més de 15 metres, on podran atendre els mitjans de comunicació i periodistes acreditats, hores d’ara prop de 200. El director tarragoní Jesús Monllaó hi desfilarà per què el seu film, ‘Fill de Caín’, hi opta com a Millor pel·lícula, a més de comptar amb set nominacions més. Els actors nominats del film també hi desfilaran: David Solans, José Coronado i Maria Molins.

Altres que hi desfilaran seran els directors nominats a millor pel·lícula (en llengua catalana o en llengua no catalana) i/o millor direcció Dani de la Orden (‘Barcelona, nit d’estiu’), Neus Ballús (‘La Plaga’), Mar Coll (‘Tots volem el millor per a ella’), Javier Rebollo (‘El muerto y ser feliz’) i Jordi Cadena (‘La por’). També seran presents a la cita les quatre nominades a millor protagonista femenina: Nora Navas, Candela Peña, Vicky Peña i Ingrid Rubio; i pel que fa als nominats a millor protagonista masculí acudiran a la gala Eduard Fernández, Javier Cámara, José Sacristán i David Solans. També passaran pel photocall els nominats a millors actors i actrius secundaris: Maria Molins, Carmen Machi, Àgata Roca, Clara Segura i Pau Durà.

Actors i directors coneguts

Després de cinc edicions dels Premis Gaudí, aquesta cita es consolida ja com una de las grans nits de la cultura del nostre país. És per això que l’encontre esdevé una convocatòria obligada de tot el sector. Per això, han confirmat la seva assistència, entre d’altres, l’expresident de l’ACC Joal Joan, Francesca Llopis, Lydia Azzopardi, Abel Folk, Juanjo Puigcorbé, Montserrat Carulla, Rosa Novell, Laia Marull, Irene Montalà, Aina Clotet, Mar Ulldemolins, Pere Ponce o Mercè Martínez.

Prop de 1.800 convidats, més de 300 professionals i prop de 60 empreses i entitats col·laboradores fan possible aquest gran esdeveniment que té per objectiu posar en valor la producció audiovisual catalana i donar-li visibilitat.

Tarragona21.cat farà un seguiment especial de la gala, amb una actualització constant de la informació i l’emissió d’un videoreportatge dilluns, dia 3.