.

Els representants de la URV i T-Systems. Foto: Cedida

T-Systems, divisió de serveis de digitalització per a empreses i administració pública de Deutsche Telekom, s’ha unit a la Universitat Rovira i Virgili (URV) per a crear la Càtedra en Cloud Native Applications, amb l’objectiu de proporcionar als estudiants una comprensió sòlida dels conceptes clau de l’arquitectura d’aplicacions natives del núvol.

“Les tecnologies Cloud estan convertint-se en un estàndard a tot el món, principalment perquè són un habilitador i accelerador de la digitalització. Comptar amb entorns moderns d’aplicacions ja és pràcticament una obligació per al desenvolupament dels negocis, i és crucial que el futur talent tecnològic estigui preparat per a això”, ha afirmat Osmar Polo, director general de T-Systems Ibèria.

Amb aquesta formació, la companyia busca promoure l’ensenyament i l’aprenentatge de les millors pràctiques per al disseny, desenvolupament i desplegament d’aplicacions natives cloud en la plataforma de AWS. Això permetrà als alumnes desenvolupar habilitats per a la implementació i administració d’aplicacions en el núvol, en un moment en el qual, segons dades de l’Observatori Nacional de Tecnologia i Societat (ONTSI), gairebé un 32% d’empreses de 10 o més persones ocupades a Espanya utilitzen sistemes cloud.

La Càtedra ajudarà els estudiants a comprendre com integrar serveis de AWS com AWS Lambda, Amazon Elastic Contenidor Service (ECS), Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS) i Amazon Simple Storage Service (S3), i els ajudarà a utilitzar eines d’automatització com AWS CloudFormation o AWS CodePipeline per a simplificar el procés d’implementació i administració d’aplicacions natives del núvol.

Josep Pallarès Marzal, rector de la Universitat Rovira i Virgili, ha assegurat que “aquesta formació amb T-Systems és clau per a afermar l’educació tecnològica a la universitat i estableix les bases per a una col·laboració públic-privada duradora i de qualitat”.

Així mateix, la Càtedra contempla la concessió de beques i ajudes que promouen la formació i el desenvolupament d’interès entre la comunitat universitària en temes de digitalització, amb l’objectiu de fer costat a la inserció laboral dels estudiants. Per a això, la Càtedra ofereix la possibilitat de realitzar pràctiques en mode de crèdits extracurriculars, així com la possibilitat d’incorporar-se com a empleat de T-Systems.

En paral·lel a la formació, també es duran a terme activitats de difusió de coneixements sobre temes relacionats amb la digitalització entre la població en general, a través de jornades de divulgació tècnica i tecnològica, promoció de trobades nacionals i internacionals o la col·laboració amb altres Càtedres de la universitat amb objectius complementaris i particularment amb aquelles integrades en l’àmbit de la iniciativa de la Incubadora de Talent de la URV.