.

Un camió ha bolcat a la N-340, a l'altura de l'Aldea, pel fort vent. Foto: Bombers de la Generalitat

El Departament d’Ensenyament ha decidit suspendre per aquesta tarda les activitats extraescolars a l’exterior a causa de les fortes ventades i poder evitar així més riscos pels alumnes.

Fins aquesta tarda, s’han registrat ratxes que han arribat als 108 km/h al Perelló, 91 km/h a Tarragona, 86 km/h a Alguaire o 78 km/h al Vendrell. El telèfon d’emergències 112 ha atès 54 trucades arran de les ventades intenses, la majoria des de la demarcació de Tarragona. Els avisos s’han rebut per obstacles a la via o per cobertes que es trobaven inestables i també sobre accidents provocats pel vent. Protecció Civil manté activada l’alerta del pla Procicat.

Es manté la previsió de fortes ventades arreu del país, especialment intenses a Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt i Baix Empordà, amb tendència a incrementar-se fins a les set d’aquest vespre, aproximadament. Posteriorment, l’episodi de ventades tendirà a remetre. En les cotes altes i mitjanes de l’àrea metropolitana, com és el cas del Baix Llobregat, s’han produït ratxes importants, al voltant dels 50 km/h.

Tot i que la previsió és que el fenomen vagi a la baixa durant les properes hores, Protecció Civil ha demanat precaució en la mobilitat en zones afectades pel fort vent.

Camió bolcat

D’altra banda, la situació ja s’ha normalitzat a la N-340 a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre). Entre 12.56 i 15.42 h la via ha estat tallada en els dos sentits des de poc abans de la una del migdia i final voltant de tres quarts de quatre de la tarda i s’han fet desviaments cap a l’AP-7 a causa d’un camió que ha bolcat. Entre d’altres factors, hi ha contribuït el vent que bufava fort a la zona, tot i que no es pot atribuir com a única causa, segons ha apuntat Protecció Civil.

/* JS para menú plegable móvil Divi */