.

En total s’han recollit 79 propostes, de les quals 20 són vàlides, 20 repetides, 7 ja previstes per l’actual govern i 32 no vàlides

En total s’han recollit 79 propostes, de les quals 20 són vàlides, 20 repetides, 7 ja previstes per l’actual govern i 32 no vàlides

La tercera edició dels Pressupostos Participatius de la Canonja finalitza amb un balanç molt positiu del procés, tant en l’apartat de fer propostes com en el percentatge de votacions. En total s’han recollit 79 propostes, de les quals 20 són vàlides, 20 repetides, 7 ja previstes per l’actual govern i 32 no vàlides. Pel que fa a les votacions i tenint en compte que enguany es va incorporar el vot telemàtic com a novetat, el percentatge de participació ha estat superior al 8%, amb un índex elevat de vots online.

Fa uns dies es va dur a terme la sessió de retorn i valoració al Castell de Masricart amb la presència del primer tinent d’alcalde i regidor de l’àrea de Participació Ciutadana, Salvador Ferré, i l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz. Ferré va donar a conèixer les propostes escollides en els Pressupostos Participatius 2019 i va fer una valoració positiva de tot el procés destacant l’augment de la participació gràcies principalment al vot telemàtic, “tot i que encara queda per sota de la participació obtinguda en la primera edició dels Pressupostos Participatius”, apuntava Salvador Ferré.

La diversitat de les propostes i del seu cost ha permès que, enguany, es puguin dur a terme nou de les propostes presentades:

  1. Renovació de la xarxa i equipaments audiovisuals de les aules d’educació especial de l’escola de la Canonja
  2. Millorar les xarxes de protecció i l’enllumenat de les pistes d’Ernest Lluch i construir un parell de grades
  3. Il·luminar el carrer A (Lateral Poliesportiu)
  4. Instal·lar un tendal al pati de la llar d’infants
  5. Col·locar al poliesportiu una 2a cortina i col·locar unes porteries per facilitar els entrenaments
  6. Instal·lar 2 coixins antivelocitat al C. Manuel Carrasco i Formiguera
  7. Construcció d’una bèstia de foc (Mamut) de titularitat municipal
  8. Instal·lar 3 bancs al parc Agility caní
  9. Compra i instal·lació a diferents espais de 8 jardineres

Finalment, per tancar el procés es va demanar a tots els participants que omplissin un qüestionari de valoració per tal de poder millorar any rere any aquest procés participatiu.